AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Maria Luca         Publicat în: Ediţia nr. 2027 din 19 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

De ce???
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Niciodată nu am crezut că aceste două silabe mă vor pune vreodată în dificultate...Dar iată că s-a întâmplat...rostite de un suflet care a păşit pragul adolescenţei aceste silabe, urmate de un semn de întrebare, s-au înfipt ca un pumnal în inima mea...  
Nedumerire, teamă, furie, deznădejde...toate înmănuncheate pe acest chip care mai păstrează încă urmele copilăriei pe el...  
De ce? De ce Dumnezeu, care e bun, îngăduie să se întâmple atâtea nenorociri pe acest pământ?  
De ce se oamoară oamenii între ei? De ce atâta boală...atâta suferinţă?  
De ce atâta nepăsare? De ce atâtea lipsuri şi dureri?  
De ce cei ce înfăptuieasc fărădelegea huzuresc într-o viaţă îndestulată iar cei ce încă mai sunt buni au parte de suferinţă...de neajunsuri? De ce? Unde este Dumnezeu? De ce lasă să se întâmple aceste lucruri?  
Doamne, cât de mult mă dor aceste două silabe! Ajută-mă Doamne...pune Tu cuvinte pe buzele mele să pot aduce lumină pentru acest suflet...nu-l lăsa Doamne să cadă în mrejele acestei lumi...Învaţă-mă cum să-l ridic...să-l ţin de mână...să-l însoţesc pe calea către Tine...Ce să-i spun Doamne?  
Şi parcă vântul, printre ramuri aduce un ecou coborât de dincolo de nori: "Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea..." Am privit adânc în ochii plini de semne de întrebare şi i-am spus atât: IUBEŞTE! Fiecare picătură de dragoste poate schimba lumea...Fii tu picătura pe care a ales-o Dumnezeu!  
Referinţă Bibliografică:
De ce??? / Maria Luca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2027, Anul VI, 19 iulie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Luca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Luca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!