CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Maria Luca         Publicat în: Ediţia nr. 1402 din 02 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Să ne oprim o clipă...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să ne oprim o clipă din goana noastră nebună către...Către ce? Încă din primele clipe ale dimineţii începe alergarea prin această lume...şi ne agităm...şi căutăm mereu ceva mai mult...şi mai mult...  
 
Sorbim în grabă cafeaua să prindem puteri...oare?...apoi ne aliniem alături de majoritate la startul alergării şi pornim...fiecare dorind să ajungă primul...unde?...să câştige premiul...care?  
 
Ne războim cu timpul care parcă nu ne mai ajunge...privim la ceas din ce în ce mai grăbiţi...şi aşa trece o zi...şi încă o zi...şi viaţa noastră trece şi ea...Am adunat poate o brumă de avere aici pe pământ dar cu sufletul nostru ce se întâmplă?  
 
Ce comoară ne-am adunat sus în ceruri s-o avem pentru veşnicie?  
Să ne oprim o clipă să privim un răsărit de soare E aşa de minunat! Dumnezeu l-a lăsat pentru desfătarea sufletelor noastre! Să întindem o mână către cel ce a căzut şi priveşte neputincios, fără posibilitatea de a se mai ridica...Să nu privim nepăsători....am putea fi noi în locul lui!  
Să ne facem timp pentru pruncii noştri! De când nu i-am mai întrebat despre problemele lor, nu am mai fost partenerii lor de joacă, nu le-am mai sărutat ochii plini de candoarea vârstei?  
A fost odată un timp când dăruiam o floare persoanei dragi spunându-i cât de mult înseamnă ea în viaţa noastră...De când nu am mai făcut acest lucru?  
De când nu am mai spus o vorbă bună celor din jurul nostru...chiar dacă nu-i cunoaştem...căci o vorbă bună este un balsam, o mângâiere pentru orice suflet...Dar se pare că am uitat acest lucru!  
Dar mai presus de toate cât timp punem deoparte pentru Dumnezeul nostru?  
Când viaţa este o continuă alergare de dimineaţa până la asfinţit...unde şi cât timp stăm de vorbă cu Mântuitorul nostru?  
De câte ori Îi mulţumim pentru binecuvântările Lui?  
Doamne, opreşte-ne Tu o clipă din această goană nebună...luminează acea clipă cu înţelepciunea Ta să vedem că toată alergarea noastră e goană după vânt...să înţelegem că tot ce contează  
este relaţia pe care o avem cu Tine, cu cei din jurul nostru...tot ce contează este dragostea!  
Să pridem acea clipă de iluminare şi s-o păstrăm cu sfinţenie în vieţile noastre!  
Referinţă Bibliografică:
Să ne oprim o clipă... / Maria Luca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1402, Anul IV, 02 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Maria Luca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Luca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!