AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Stihuri > Reflectii >  


Autor: Maria Ieva         Publicat în: Ediţia nr. 1498 din 06 februarie 2015        Toate Articolele Autorului

Maria IEVA - PRINTRE CRĂPĂTURILE TIMPULUI

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dincolo de freamătul cuvântului, în inima pădurii de stejar, printre crăpăturile timpului, am încercat să-mi găsesc rădăcinile...  
 
Era o dimineaţă obişnuită de martie şi soarele stătea gata să se înalţe pe cer. Vedeam cum aburi de tăcere se ridicau peste vârful colinelor, curgând nesfârşit. Nu aveau aripi şi totuşi zburau. Venisem aici să înţeleg puterea adâncului şi dintr-o dată m-am simţit cuprinsă de bucuria zborului; era ca şi cum aş fi învăţat levitaţia. M-am lăsat în genunchi, lângă tulpina unui stejar bătrân, de teamă să nu urmez calea aburilor. Muşchiul verde îi acoperea rădăcinile groase de la suprafaţă şi o parte din tulpină. Mi-am aşezat palmele peste scoarţa lui noduroasă şi cu mâinile tremurânde l-am mângâiat. Îl simţeam cum mă priveşte şi cum mă primeşte lângă el. Am deschis larg braţele şi l-am îmbrăţişat până când mugurii au început să îmi ţâşnească prin piele. Era primăvară, o primăvară timpurie în care viorelele priveau cu sfială spre cer.  
 
Până să ajung aici, am zăbovit tare mult, mă învăţase mama să nu caut mugurul primăverii în inima pădurilor bântuite, dar nu ştiu de ce, mai mereu, trebuie să am propria experienţă ca să pot înţelege. Am fost un copil rebel, neastâmpărat şi, poate, din această cauză, încă, îmi caut rădăcinile printre crăpăturile timpului, fără teama că într-o zi asfaltul se va topi şi mă va înghiţi.  
 
Nu mai visez OZN-uri, acum visez o pălărie cu borduri mari sub care să pot îmbrăţişa cerul; visez o dimineaţă în care primăvara înmugureşte în fiecare colţ al sufletului meu; o zi în care fiecare om va putea să simtă bucuria, bucuria înaltului şi bucuria adâncului... şi îngerii la început au fost oameni şi stejarul mai întâi a fost ghindă...  
 
Nu vreau să conjug verbul „a iubi", este suficient să-i cunosc forma la prezent: iubesc şi lumea capătă o altă dimensiune; ploile sunt o binecuvântare şi arşiţa o necesitate… Aburii ţâşnesc din inima cuvintelor nescrise, adâncul se înfioră şi înaltul mă cheamă. Tăcerea vine de pretutindeni şi gândurile de nicăieri, lacătele nu mai au chei şi uşile nu mai au lacăte, dar printre crăpăturile timpului, din înaltul cerului, mi-am văzut rădăcinile... o lumină argintie cobora prin seva stejarului până în ghinda din care am încolţit, un fulger care despica marea în două şi o tăcere pentru care regii au devenit cerşetori.  
 
Am lăsat furnicile să se retragă în adânciturile din scoarţa stejarului, mi-am aşezat încă o dată palma pe muşchiul verde, ca semn de bun rămas şi am mai rătăcit câteva vieţi printre copacii înmuguriţi. Dincolo de naşterea oricărui gând, un lujer de stejar creştea pentru a-mi fi cruce.  
--------------------------------  
Maria IEVA  
Timişoara  
1 februarie 2015  
Referinţă Bibliografică:
Maria IEVA - PRINTRE CRĂPĂTURILE TIMPULUI / Maria Ieva : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1498, Anul V, 06 februarie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Maria Ieva : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Ieva
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!