CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Maria Giurgiu         Publicat în: Ediţia nr. 2092 din 22 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

PETRECERE NEFASTĂ (11)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sora Bernardette și-a întâmpinat nepoata cu emoție și cuvinte de bun venit. Simțea în sinea sa, că fata avusese nevoie de mult curaj și voință pentru a face pasul, de a lăsa confortul casei părintești și a pleca departe să-și realizeze propriile țeluri. Sufletul îi șoptea că un motiv există și nu unul fără importanță, care o determinase pe fată să plece departe de confortul cu care era obișnuită. Nu era în stilul ei obișnuit. Era o persoană sensibilă și foarte intuitivă, călugărița. Trecuse prin multe în viață și învățase să citească sufletele oamenilor. 
  
După cină, mătușa care intuise că ceva ascuns cu grijă de fată, îi măcina sufletul și percepea teamă în spatele privirilor sale. S-a decis să spargă ea gheața și să afle de ce natură e acel vierme, ce o devorează pe dinlăuntru pe Desire. Ochilor aceia de gazelă li se stinseseră bucuria și strălucirea pe care ea o văzuse în ei, cu câteva săptămâni în urmă. Nu-și găsea liniștea dacă se prefăcea că nu a observat acest lucru, lăsând-o singură sub povara grea a suferinței pe care o simțea cu acuitate în spatele privirilor ei neliniștite. S-a apropiat de fată, care în timpul discuției lor, se lăsase pentru a nu știu câtea oadă furată de gânduri, nereușind să rămână concentrată la cele ce discutau. A cuprins-o după umeri, făcând-o să tresară puternic, surprinsă. Cu multă bunătate în glas i-a zis: 
  
-Hai, Desire, draga mea descarcă-ți sacul! Spune mătușii tale ce suferință te apasă și nu mai căuta să-mi ascunzi ce ți se întâmplă. Orice-ar fi, nu-i bine să ții totul în tine. O povară când e împărțită cu cineva care te iubește așa cum te iubesc eu, devine mai ușor de purtat. 
  
-Te asigur mătușă, că chiar nu știu despre ce vorbești! Zice ea alarmată de-a binelea, văzând cât de ușor se dădea de gol, oricât se străduia să-și țină stările de spirit sub control. O copleșea disperarea și se detesta pentru cât se simțea de nevolnică. 
  
-Desire! Eu nu te forțez să-mi destăinui lucruri care nu dorești, însă nu spune că nu știi despre ce vorbesc... Tu ai o suferință care te macină mult și eu știu din experiență, că astfel de lucruri când încerci să le să le-ngropi în tine, sfârșesc prin a te devora din interior. Odată, mătușa ta îți va spune propria sa poveste, pe care tu nu ai de unde s-o cunoști. Acum însă, te implor copilă dragă eliberează-ți sufletul de povară și permite-mi să te ajut cumva. Promit că dacă asta vrei, va rămâne secretul nostru. 
  
-Mătușă, un am secrete de destăinuit! La naiba! Sunt cam obosită căci a fost lungă călătoria până aici și poate e mai bine să ne odihnim și mai vorbim dimineață. Eu mă simt într-adevăr dărâmată și poate asta te face să crezi că mă apasă vreo suferință ascunsă. Te rog, fii liniștită, căci nu am nimic. Răspunde ea mascându-și cu mâna un căscat nestăpânit, semn al oboselii. Mătușa a priceput că nepoata sa nu-i va face confesiuni și insistențele ar fi fost inutile. Mimează și ea că a fost convinsă de argumentele fetei și îi replică: 
  
- Bine Desire, cum spui tu dragă! Cu sigranță am luat drept suferință, oboseala ta îndreptățită. Mergi de te odihnește! 
  
- Ție nu ți-e somn mătușă? 
  
- Un pic! Mai privesc la televizor și pun ceva în ordine, apoi te urmez și eu la culcare. Noapte bună Desire! 
  
- Noapte bună mătușă! 
  
Desire se retrage degrabă în camera sa, unde o năpădesc lacrimile și ea le lasă să curgă în voie. Se roagă în sinea ei, copleșită de disperare și exasperată de secretul care-i sufoca sufletul și-o făcea să simtă că-i plesnește inima de suferința, pe care în zadar încerca să o ascundă. Se simțea precum o bombă gata șă explodeze dintr-un moment, în altul. 
  
-Doamne! Cum să mai rezist? Ajută-mă tu! 
  
Și plângea înăbușind suspinele în perna pe care o strângea în brațe cu disperare. În felul acela, scuturată de suspine dureroase a adormit. Într-un târziu o trezesc dintr-un coșmar teribil ce continua să se repete de câte ori închidea ochii, chemările cuiva ce-i striga numele și încerca să o salveze în vis, din mâinile bestiilor care-i smulseseră hainele și o încolțiseră terorizând-o cu râsetele lor hidoase zugrăvite pe fețele respingătoare de fiare fără nimic uman în priviri. Se trezește țipând înspăimântată și vede lângă ea fața mătușii Irene în brațele căreia s-a aruncat hohotind terorizată, crezând în primul moment că o salvase din ghiarele bestiilor din vis. 
  
-Desire! Scumpa mea fetiță ai avut un coșmar! Maică preacurată și milostivă!Tremuri încă, liniștește-te! Sunt eu cu tine aici Desire. 
  
-Ooh mătușă,mătușă era oribil! Ce fericită sunt că ești cu mine. Mai rămâi puțin te rog, nu mă lăsa singură! 
  
-Nu te las singură. Fii cuminte și nu te teme! Orice ar fi, amândouă vom învinge orice grozăvie. Te asigur! Ai încredere în mătușa ta, Desire! 
  
-Da mătușă! Mai stai puțin cu mine! 
  
-Stau Fetițo,Încearcă să adormi și eu am să-ți cânt ceva frumos ca atunci demult, când erai copilă și veneai la mine în vacanțe. Îți mai amintești? 
  
-Sigur că-mi amintesc! Și atunci, tu mă alintai și-mi susurai un cântec de leagăn, când eu nu mai conteneam să-ți cer să-mi citești povești. Cântecul tău reușea mereu ca prin miracol să mă adoarmă și nu reușeam deloc să-mi amintesc finalul. 
  
Zice ea surâzând înseninată. Între timp se liniștise și își recăpătase autocontrolul. Un pic rușinată îi dădu un sărut mătușii sale ți-i zice pe un ton glumeț: 
  
-E tare plăcut să am o mătușă care să mă alinte, în ciuda faptului că am crescut. 
  
-Nu fi ingrată! M-ai speriat Desire!Ce ți se întâmplă? Te văd foarte neliniștită și destul de schimbată în acest răstimp de trei săptămâni, de când am stat de vorbă. Dacă ai nevoie de cineva cu care să vorbești, amintește-ți că în afară de mătușa ta, eu sunt și călugăriță și știu să păstrez un secret. Dacă e necesar, poți conta pe amândouă; pe mătușă și pe suora Bernardette... 
  
-Nu mătușă, nu voi uita acest lucru, însă acum nu-s pregătită pentru destăinuiri. Te iubesc și apreciez foarte mult sprijinul tău și afecțiunea ce mi-o dăruiești necondiționat. Hai să ne culcăm și mâine vom sta de vorbă pe îndelete. 
  
-Crezi că te pot lăsa singură Desire? 
  
Da! Sunt bine acum! Te asigur! 
  
-Noapte bună, atunci! Mi s-a făcut și mie somn. 
  
-Noapte bună mătușă! 
  
Va urma. 
  
Referinţă Bibliografică:
PETRECERE NEFASTĂ (11) / Maria Giurgiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2092, Anul VI, 22 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Giurgiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Giurgiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!