CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Maria Giurgiu         Publicat în: Ediţia nr. 2015 din 07 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

PETRECERE NEFASTĂ (2)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Anca intră în bucătăria restaurantului unde tatăl ei pregătea platourile cu salată din fructe de mare, ce trebuiau să fie aduse pentru oaspeții de la petrecere.În același timp mama sa spăla vasele împreună cu o altă angajată a restaurantului.Se apropie de tatăl ei făcându-i semn discret că trebuie să-i vorbească. Ștefan Teodoroiu ridică ochii o clipă și văzând privirea înspăimântată a fiicei zice: 
  
-Ancuța ce se întâmplă?Ai probleme afară cu stricații ăia? 
  
-Nu tati! Acolo se întâmplă ceva oribil, o adevărată crimă pe care eu vreau neapărat să o împiedic dacă nu o fi deja prea târziu!Las-o puțin pe mama în locul tău și vino cu mine imediat, însă trebuie să o faci fără să observe cineva unde mergem,mai ales invitații de afară nu trebuie să te vadă! 
  
Vino în hol cu mine tati să-ți explic ce se întâmplă ! 
  
Anca vorbea cu voce scăzută, era foarte palidă și tremura, controlându-se cu greu. 
  
-Vin acu Anca , liniștește-te! 
  
El se întoarce spre soția sa și o cheamă: 
  
-Nina! lasă vasele alea și vino aici un moment să termini platourile în locul meu că am ceva urgent de rezolvat!(între ei vorbeau românește și nu puteau fi înțeleși de ceilalți, nefiind alți români prin preajmă.) 
  
-Ce treabă ai Ștefane? Vin acu omule dar vezi de rezolvă repede treaba aia că nu face față singură Ivana aici la spălat vase! E plin restaurantul de lume astă seară și când se eliberează o masă vin repede alți clienți și o ocupă. Grăbește-te! 
  
Între timp, Ancuța îl informase pe șoptite cum stau treburile și era alarmat și el de situație.Gândea că dacă lucrurile stau cum îi spusese fata, e foarte posibil că vor veni carabinierii pe aici și primii care pot avea probleme sunt ei,fiind stranieri și fără documente.El nu dorea în ruptul capului să se întâmple acest lucru, deci se apropie de nevastă și-i zice: 
  
-Dacă întreabă de mine careva zi-i că sunt la toaletă și vin acum! 
  
-Bine omule! Dar ce se întâmplă?Văzui pe Anca pe aici puțin mai înainte.Are probleme? Că te văd îngrijorat! 
  
-Nu-i nimic!Fă cum ți-am spus și lasă discuția că am treabă acum! 
  
Răspunde el nerăbdător și iese pe ușa din dos unde nu-l putea vedea nimeni, îndreptându-se repede spre plajă unde înțelesese de la fată că se întâmplă acea mârșăvie și unde trebuia să apară și ea așa cum se înțeleseseră. 
  
El îi dăduse Ancuței cheia de la magazia cu bărci să deschidă, să ia de acolo o pătură sau un prosop ,ceva pentru a o înveli pe amărâta aceea ce zace inconștientă pe plajă ca apoi ei amândoi,să aștepte momentul când acele bestii care o batjocoresc cu rândul se întorc pe terasa piscinei și în momentul când ea rămâne singură pe plajă ei să o ia repede neobservați de nimeni de acolo și să o ascundă în magazia cu bărci, ca ticăloșii aceia să nu o mai găsească.Altfel pot să o și ucidă nenorociții. Ei au drogat-o deja,după spusele fetei și pot s-o mai facă din nou ca să facă ce vor cu ea în continuare. Anca îi spusese: 
  
-Tati, noi nu ne putem pune fățiș contra acelor mizerabili pentru că fiind prieteni cu Massimo fiul patroanei, care se pare că nu prea e poamă bună nici acela,riscăm să fim denunțați drept clandestini, fără acte. Suntem vulnerabili, deci hai să facem ce trebuie fără să ne expunem la cheremul acestor bandiți periculoși!Eu cred că grasul acela, Nicola e cel ce comandă și e un mafiot, pentru că din întâmplare am auzit cum vorbea cu Marco, cel ce se dă drept iubitul fetei! 
  
-Ai dreptate Anca!Nu trebuie să ne atragem alte necazuri! 
  
Când Ștefan ajunge la colțul gardului ce împrejmuia piscina, se oprește și scrutează cu privirea în direcția indicată de Anca: Ascunsă privirilor când veneai dinspre plajă, de o stivă de șezlonguri puse de el acolo în acea seară, Desiree nu se vedea, însă el vede în schimb unul din acei mizerabili de așa ziși amici ai ei, cum moșmondea și se agita în acel loc și nu i-a fost greu să înțeleagă ce face acolo. 
  
Ar fi dorit tare mult să poată merge imediat la el să-l strângă de gât sau ar fi chemat carabinierii dacă ar fi fost sigur că asta ar rezolva treaba, însă avea serioase dubii și dorea să o scape mai întâi din mâinile lor.În acel moment simte o mână ușoară pe umăr, tresare și se întoarce văzând-o pe Ancuța chiar în spatele său: 
  
- Sunt eu tati! Am lăsat ușa descuiată cum mi-ai zis! 
  
-Bine bine fata mea! Aș ucide bucuros pe cineva în momentul ăsta! 
  
Zice el abia stăpânindu-și furia și indignarea. 
  
-Te înțeleg tati! 
  
-Ce zici tu de animalele astea ordinare, f...le crivățu mamii lor! Îi vezi îmbrăcați toți ca niște domni, cu haine scumpe, că nouă nu ne-ar ajunge salariul ce ne plătesc ei pe o lună, ca să le cumpărăm,se dau drept oameni civilizați,onești sunt invitați aici de fata aia să se distreze pe de-a moaca și uite ce-i fac, gunoaiele și lepădăturile dracului! Că “bine” mai știu să-și aleagă prietenii amărâta aceea! 
  
Se vede pe ea că e femeie educată și cu toate astea se înhăită cu lepădăturile astea! Nu are minte deloc dacă s-a înhăitat cu gașca asta de proști și de drogați și uite ce pățește! 
  
Anca îl strânge tăcută de braț pentru al mai tempera un pic căci se aprinsese rău și în acel moment, văd amândoi unul din oaspeți, căruia ceilalți îi spuneau Carlo și ei îl știau din vedere, căci cântase în vreo câteva ocazii cu trupa aceea de muzicanți, la restaurant, cum se ridică din locul unde zăcea acea nefericită și încheindu-și pantalonii satisfăcut, dă colțul după gardul terasei în partea opusă de locul unde se aflau ei și intră înlăuntru, pe unde venise. 
  
- Ăștia sunt amicii patronului cel tânăr, Massimo. Halal amici! Dacă astfel de oameni pot fi amicii cuiva! 
  
Nenorociții ăștia sunt niște vipere veninoase, Anca! Nu pot fi amici cu nimeni! Nici sare-n ochi nu merită ăștia taică! 
  
Îi șoptește el printre dinți fetei, care era toată încordată și atentă,ca o panteră gata să atace. 
  
- Acum tati! Hai repede până nu apare un altul și ne vede ! Hai s-o luăm de acolo! 
  
- Hai! 
  
Se avântară amândoi furișat și pe tăcute,ca două umbre,fata o ia înainte și acoperă repede cu prosopul corpul gol, inert și plin de sânge și vânătăi al tinerei femei, o înfășoară cât pot mai bine cu prosopul de plajă, Ștefan îi strânge o clipă pulsul și îi simte bătăile slabe, semn că e vie, după care o ia repede în brațele-i vânjoase și urmat de Anca care scruta cu privirea-i ageră în toate părțile să nu fie văzuți de careva , în special de cei dinlăuntru, se îndreaptă pe o cărare, printre două stive mari de șezlonguri și umbrele ce-i ferea de eventuale priviri dinspre restaurant și printre niște bărci mari acoperite cu prelată,toate așezate în spatele magaziei mari unde erau ținute restul bărcilor, umbrele, prelate și alte lucruri pe care el le avea în custodie, fiind omul de încredere al patroanei. 
  
Patroana, signora Vilma, conducea afacerea ajutată de fiica sa Laura și de ginerele său Alberto,acesta din urmă, ținea și contabilitatea afacerii. Mssimo se învârtea și el pe la stabiliment aproape seară de seară, însă avea certuri aprige cu mama lui că venea mereu să ceară bani.El era coșmarul vieții mamei sale, fiindcă continua să ia droguri, făcuse cure de dezintoxicare, însă recăzuse de două ori și era din ce în ce mai rău. 
  
Ștefan și Anca intră în magazia cu bărci,o așează pe Desiree pe fundul unei bărci și o acoperă cu o prelată. Fata era tot inconștientă,nedînd semne că s-ar trezi curând.Au lăsat-o acolo în întuneric ,au încuiat ușa și s-au întors repede la treaba lor pentru a nu li se observa lipsa. 
  
Fata intră din restaurant în bucătărie pe ușa dinspre piscină, între timp Ștefan se întorsese pe ușa din spate ,de unde trecând pe lângă containerele de gunoi și toalete se ajungea direct în bucătărie fără a trece prin restaurant.Îi spune cu voce joasă nevestei: 
  
- Poți să mergi la treaba ta nevastă! A întrebat careva de mine? 
  
- Nu omule, dar ce se întâmplă ?Că ceva se întâmplă,nu-mi zice că nu!Eu văd asta în ochii tăi și ai fetei! 
  
-Să sperăm că nu au toți ochi așa scormonitori ca ai tăi! Când terminăm aici vom vorbi și vei afla că e ceva care nu trebuie să afle și alții, că altfel iese mare belea! Așa că te rog nu scote o vorbă și du-te la vase,Nina! 
  
-Bine Ștefan, mă duc! Spune-mi însă, că fata nu a a pățit nimic rău! 
  
-E totul în regulă cu Ancuța, stai liniștită! Iată că vine după platouri! 
  
În acel timp Ancuța intră în bucătărie și ia două platouri mari cu salată, îi surâde mamei sale care o privea cu o expresie îngrijorată și intrigată în același timp.Se apropie de tatăl ei și-i zice: 
  
- Deja au intrat în alertă hienele alea tati, când un altul dintre ei s-a dus pe plajă și nu au mai găsit-o! Eu duc platourile astea la ei acum dar cred că nu-i mai interesează demâncarea!Celelalte fete dorm cu capul pe mese! Le-au drogat pe toate, însă au ei ce au cu cealaltă! Ea e prada! Celelalte cred că le-au scos din circulație ca să nu vadă ce îi fac ei! 
  
-Vorbim când termină aici și între timp o pun la curent și pe mama ta! Vom pleca toți trei spre casă atunci, cel puțin toți vor trebui să creadă asta, după care unul din noi se întoarce și doarme în magazie cu ea căci dacă se trezește în beznă, se sperie!Nu putem să aprindem lumină că ne pot descoperi! 
  
Înainte să se facă ziuă și să vină lumea pe plajă, trebuie să o scoatem din magazie.Trebuie să reușim să o aducem în simțiri până atunci! 
  
-Rămân eu tati, cu ea, îmi iau lanterna cu mine și trusa medicală ca să-i curăț rănile, că era plină de sânge și de vânătăi. Sunt femeie și vorbesc bine italiana, așa că pot să-i explic ce se întâmplă ca să nu țipe cumva și să-i atragă e ticăloșii aceia într-acolo! 
  
-Vom vorbi când terminăm aici treaba despre ce și cum!Acum pleacă la treaba ta Anca, ca să nu atragem atenția asupra noastră! 
  
Va urma. 
  
Referinţă Bibliografică:
PETRECERE NEFASTĂ (2) / Maria Giurgiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2015, Anul VI, 07 iulie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Giurgiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Giurgiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!