CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Maria Filipoiu         Publicat în: Ediţia nr. 1953 din 06 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Exemplul sacrificiului suprem
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Exemplul sacrificiului suprem  
 
Patimile, Moartea și Învierea Domnului Iisus Hristos reprezintă dovada cea mai concludentă a dăruirii vieții spre sacrificiul suprem, urmată de Taina Învierii (Paștele creștinilor) spre lecuirea lumii de păcat și propulsarea sufletului în orizontul spiritual, pe Cale, în Adevăr și Viață veșnică.  
 
Iar omul care îl primește și îl găzduiește pe Dumnezeu în sufletul lui, prin acceptarea credinței: „Crede și nu cerceta", „Bate și ți se va deschide", niciodată nu e singur.  
 
Aflat în sihăstrie sau pe marginea prăpastiei cauzată de neputință, boală, necaz sau câte alte nenorociri ale vieții pământești, Dumnezeu îi întinde mâna salvatoare cu speranță și credință, și îl ajută pe calea vieții, până unde i-a fost hărăzit.  
 
Dumnezeu dăruiește iubire necondiționată și puterea acceptării suferinței spre mântuirea sufletului, pentru care îi putem cere ajutorul și aduce mulțumire de recunoștință prin câteva cuvinte la „întâlnirea" din rugăciune:  
 
Doamne, Dumnezeul meu, ajută-mă și depărtează de la mine, orice rău!  
 
Spala-mă-vei cu isop și mai vârtos decât zăpada mă vei albi!  
 
Veghează, Doamne, asupra mea și ajută-mă să fiu mai bun și răbdător, mai iertător și mai iubitor cu frații întru credință, spre slava Tatălui, Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea, și în vecii vecilor,  
 
Amin!"  
 
6.05.2016 Izvorul Tămăduirii  
 
Autor Maria Filipoiu  
 
Referinţă Bibliografică:
Exemplul sacrificiului suprem / Maria Filipoiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1953, Anul VI, 06 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Filipoiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Filipoiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!