CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Recenzii >  


Autor: Maria Damian         Publicat în: Ediţia nr. 2062 din 23 august 2016        Toate Articolele Autorului

DIN ŢARA SOARELUI RĂSARE – O CARTE TABLOU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din Ţara Soarelui Răsare” e o carte – tablou – care seduce prin impresionismul imaginii, fineţea contururilor şi jocuri de culoare reflectate dintr-o lume îndepărtată şi aparte pe retina cititorului, de un penel sensibil, înfiorat de frumos şi de taine.  
 
Peisajul şi sufletul tărâmurilor nipone se întrepătrund într-o permanentă dinamică a planurilor, întâmpinând cititorul la fiecare pas într-un Univers care creşte, se revelează progresiv, într-un joc fragmentat de preţioase detalii şi pete de culoare, toate piese ale aceluiaşi puzzle. În această carte, realitatea niponă se apropie de noi învăluită într-o aură de mister şi blândă cuminţenie, un umor fin şi benefic, care îmblânzeşte chiar şi cele mai tranşante asperităţi.  
 
Fiecare detaliu al „tabloului”, poarta marca autoarei, omniprezenta unui suflet iubitor şi cercetător, fascinat de tot ce întâlneşte în cale , care se înclină cu respect şi smerenie în fata adevăratelor valori, care marchează planul întâi, şi diluează cu pitoresc şi ironie – grotescul şi absurdul, ce străbat dintr-un plan îndepărtat.  
 
Cartea-Tablou, în sine, impresionează: „distrugând corola de minuni” a Ţării Soarelui Răsare, ea debordează de prospeţime şi originalitate, de o mare încărcătură emoţională şi întrezărite semnificaţii, intrând într-un permanent dialog cu cititorul, provocându-l parcă Într-o chemare de dincolo de cuvinte: „Vino şi vezi!”  
 
Aşadar, fac o invitaţie iubitorilor de frumos, să deschidă această carte captivantă, care „stă de vorbă cu cititorul”, răsfăţându-l cu imagini, impresii şi informaţii autentice, introducându-l în intimitatea unei lumi ce din acel moment, nu-i va mai fi străină: „Japonia, tara soarelui răsare!”  
-------------------------  
N.R. Cartea se poate comanda pe Amazon.com.  
Helene Pflitsch a publicat pe Youtube un video de 4 minunte despre carte, ca un mic supliment vizual, pe muzică de Sakura.  
Volumul a apărut la Editura Singur, Târgovişte,2016  
 
Referinţă Bibliografică:
DIN ŢARA SOARELUI RĂSARE – O CARTE TABLOU / Maria Damian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2062, Anul VI, 23 august 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Damian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Damian
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!