AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Proza >  


Autor: Maria Cristina Pârvu         Publicat în: Ediţia nr. 2069 din 30 august 2016        Toate Articolele Autorului

Fericire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când ai fost fericit ultima dată? Îti mai amintești? Când ai avut multi bani? Nu. Te înșeli amarnic. Amintește-ti când, copil fiind, alergai desculț prin noroaiele de pe ulița. Sau când mama te îmbrățișa mândră, auzind de la doamna cât de cuminte erai. Ori când găseai cadourile de la moșu' sub patul părinților. Tăceai chitic. Chiar dacă știai adevărul, emotia o păstrai și încă mai credeai în minunea darurilor. Sau când îti serbai aniversarea cu familia și prietenii. N-aveai multi bani. Nici nu aveai nevoie, pentru a fi fericit. Cât de fericit ai fost atunci când ai împlinit 12 ani și puteai să te uiti la televizor, chiar dacă apărea bulina jos, în dreapta... Dar când ai intrat la liceu? Te credeai stăpânul lumii. Erai și tu de seamă cu "ăia cool ". 
  
A venit vremea să redevii fericit. Dacă n-ai o bicicletă, cumpără-ti. Dacă nu știi s-o folosești, învată. Eu asta am de gând, nici în ziua de azi nu știu. Petrece timp cu ai tăi. Ascultă muzică. Citește. Mergi cu cortul. Natura te face să fii fericit într-o clipită. Trebuie doar să-i auzi chemarea și să simti că trăiești. Stai cu picioarele într-o gârlă, privește cerul, numără norii, ascultă cântecul păsărilor. Fii fericit! Astăzi. Nu mâine. Mâine nu știi dacă vei mai fi pe-aici. 
  
Cristina Pârvu 
  
Referinţă Bibliografică:
Fericire / Maria Cristina Pârvu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2069, Anul VI, 30 august 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Maria Cristina Pârvu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Cristina Pârvu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!