CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Mara Circiu         Publicat în: Ediţia nr. 1839 din 13 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Carpe diem
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trăim într-o agitație continuă, viața de zi cu zi e o cursă, ne împinge de la spate, ne obligă să fim mereu în alertă, și ne dă prea puțin răgaz să observăm, să simțim cu întreaga noastră ființă lumea în toată splendoarea ei… clipele trec și înțelegem, poate prea târziu, că ținta e cuprinsă în drum! Te grăbești, alergi și în goana nebună, te împiedici de-o pietricică... ce vezi? Piatra? Fisura de pe trotuar? Macul ce zvâcnește la viață între două plăci de ciment? Petecul de cer senin și albastru? Trecătorii ce te depășesc indiferenți? Sau poate zâmbetul unui copil? Îmi place să cred că le înregistram pe toate, sau măcar pe câteva, căci toate fac parte din viața noastră, simplă, monotonă, banală uneori dar și nespus de frumoasă câteodată.  
 
La început de an, când pășim încrezători în promisiunea unui nou început, ne facem atâtea planuri și atâtea vise...câte din ele vor deveni realitate? Orele, zilele, lunile se succed, și ne îndreptăm spre un mâine pe care întotdeuna îl vrem mai frumos și mai bun decât ziua de ieri!  
 
Nu știu câți dintre voi v-ați făcut constinciosi rezoluțiile Noului An, probabil că indiferent de cat de multe sau ambițioase ar fi ele, și oricât de cât de bine intenționați sunteți, tot v-ar fi greu să le îndepliniți pe toate; personal, va admir pentru intenția voastră și printre multele rezoluții cu efecte spectaculoase, sper că v-ați propus și câteva mai simple, cum ar fi să zâmbiți mai des, să treceți pe la bibliotecă cel puțin odată pe lună și să nu uitați să trăiți! Conectați mereu la viață care ne impinge năvalnic de la spate uităm câteodată de plăcerile simple care costă mai nimic! O carte, o plimbare în parc, un răsărit de soare, o întâlnire între prieteni în care pentru o oră uităm că există telefon sau Facebook, toate pot fi necunoscutele care fac ecuația vieții mai frumoasă.  
 
Știrile de la TV mă întristează și îmi dau adeseori serioase neliniști, chiar ieri am privit cu tristețe imagini care arătau frumosul Istambul atacat de o mână criminală...în urmă cu câteva luni mă plimbam chiar în Piața Sultanahmet; Moscheea Albastră zâmbea în lumina portocalie a soarelui, în jurul meu o mare de oameni sorbeau parcă frumusețea înconjurătoare, și întrega lume părea că respiră împăcată și recunoscătoare minunea unei zile la țărmul exoticului Bosfor. Ce fel de mentalitate poate justifica un act atât de criminal?! Cât întuneric există în unii! Nu ne rămâne decât să fim mai luminoși să compensăm într-un fel golul și întunericul ce sălășuiește în cei ce fac răul în gând sau faptă!  
 
Pe lângă știrile negative, am avut parte și de o veste bună...o prietenă a născut o fetiță, și m-am gândit că pentru fiecare lucru rău ce se întâmplă în lumea aceasta, undeva pe pământ se produce o minune: se naște un copil, răsare o floare, cântă o privighetoare!  
 
La mulți ani, dragul meu cititor și draga mea cititoare, lumea e totuși atât de frumoasă!  
 
Referinţă Bibliografică:
Carpe diem / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1839, Anul VI, 13 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!