CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Luminiţa Boboc         Publicat în: Ediţia nr. 1428 din 28 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Luminiţa BOBOC - EVENIMENT: LA COLEGIUL NAŢIONAL „AL. PAPIU ILARIAN” DIN TÂRGU MUREŞ A LUAT FIINŢĂ CENACLUL LITERAR „NICOLAE BĂCIUŢ”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Nicio jucărie nu e mai frumoasă ca jucăria de vorbe. Copiii, ca şi oamenii mari, sunt mai simţitori la vorbe decât la fapte, plăcându-le, mai mult decât faptele făcute, faptele povestite...” (T. Arghezi)  
 
Reflectând asupra afirmaţiei poetului consacrat, un grup de 13 elevi ai Colegiului Naţional „Al. Papiu Ilarian”, susţinut de profesoara Luminiţa Boboc, a decis să experimenteze îndemnul. Aşadar, făcându-şi cunoscută intenţia de a se constitui într-un cenaclu literar, şi nu unul oarecare, ci purtând numele unui reprezentant de seamă al culturii mureşene, Nicolae Băciuţ, elevii noştri au avut onoarea să-l întâlnească într-o primă „şedinţă de lucru” pe scriitorul N. Băciuţ.  
 
Poet şi publicist, redactor la Televiziunea Română, scriitor cu numeroase premii şi distincţii literare, autor a peste 70 de cărţi, printre care şi „O istorie a literaturii române contemporane în interviuri” (vol. I şi II), Director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş, dl. Băciuţ le-a oferit elevilor noştri un exemplu de maturitate şi responsabilitate artistică, de implicare susţinută şi dăruire.  
 
Dialogul s-a bazat pe sinceritate, dezvăluindu-le elevilor adevărata dimensiune a eforturilor depuse, a autodeterminării şi mobilizării lor. Atraşi de cuvânt, de forţă magică a acestuia, tinerii speră că, sub îndrumarea mentorului lor, să poată descoperi şi ei, în curând, valenţele expresive ale „necuvintelor”. Activităţile cenaclului vor avea ca scop: descoperirea tinerelor talente din colegiul nostru, publicarea textelor reprezentative într-o revistă a cenaclului, participări la diverse lansări de carte, întâlniri cu scriitori, actori şi artişti plastici consacraţi, participarea la spectacole de teatru urmate de discuţii cu actori şi regizori, schimb de experienţă cu alte cenacluri, excursii etc.  
 
Elevii sunt, de asemenea, profund recunoscători doamnei Rodica Puia, poetă ea însăşi, preşedinta Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română din Bucovina, filiala Mureş – o prezenţă extrem de caldă şi stimulativă, doamnei psiholog Daniela Ilioasa, gazdă a întâlnirii respective, şi, nu în ultimul rând, conducerii liceului, care s-a dovedit foarte receptivă la iniţiativa elevilor.  
 
„Urez succes şi zbor înalt Cenaclului literar «Nicolae Băciuţ», cu convingerea că lectura va continua să joace un rol fundamental în viaţa oamenilor, că accelerarea progresului tehnic va fi mereu însoţită de remedierea compensatoare a unui spaţiu liber pentru închipuire, visare şi căutare de sens...” (Mioara Kozak, Inspector Şcolar pentru Limba şi Literarura Română, Limba Latină, Inspectoratul Şcolar Judeţean, jud. Mureş)  
 
Profesor Luminiţa BOBOC  
Târgu Mureş  
27 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Luminiţa BOBOC - EVENIMENT: LA COLEGIUL NAŢIONAL „AL. PAPIU ILARIAN” DIN TÂRGU MUREŞ A LUAT FIINŢĂ CENACLUL LITERAR „NICOLAE BĂCIUŢ” / Luminiţa Boboc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1428, Anul IV, 28 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Luminiţa Boboc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luminiţa Boboc
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!