CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Atitudini >  


Autor: Liviu Pirtac         Publicat în: Ediţia nr. 1714 din 10 septembrie 2015        Toate Articolele Autorului

SCRISOARE ADRESATĂ ROMÂNILOR INTELIGENŢI (DIN ŢARĂ ŞI DIASPORA)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mizerabilă recunoştinţa românilor faţă de binefacerile conducătorilor politici. Aceste minunate personaje votate cu drag şi vioiciune de noi, cu nobilă şi adâncă preţuire, prin zbaterile lor zilnice, dar ce spun eu zilnice, în mod sigur şi nocturne, sunt pe cale să ne ducă pe cele mai înalte culmi de regres economic, social, tehnic, cultural, poli-infracţional, în mizerabil, ş.a.m.d. …  
 
De când îi ştim, românii au fost mereu nemulţumiţi şi nerecunoscători. Întreaga istorie al acestui popor este dovada faptică, vizibilă, că mereu locuitorii acestor plaiuri mioritice voiau mai mult, indiferent de cine le era voievod, rege, şef de trib, şef de gintă, şef mason făcut la masa verde, şef de… mama dracului.  
 
Vlad Ţepeş îi trăgea pe unii în ţeapă şi - pentru Dumnezeu ! - vă rog să mă credeţi, cei traşi în ţeapă nu erau defel mulţumiţi de lentoarea cu care erau înţepaţi de acest Dracula al istoriei şi ţipau către el:  
 
- Mai repede, mai repede Măria-Ta, căci mai stau şi alţii la rând ! Timpul este preţios pentru domnia-ta. După care mai vrem o dată !  
 
După victoria de la Călugăreni, oştenii voievodului Mihai i-au reproşat acestuia că prea puţini ieniceri de-ai lui Sinan-paşa au încercat să-i nimicească în sângeroasa luptă, deşi erau cam zece turcaleți pe cap de rumân nemulţumit, iar cinicul Sinan a scăpat cu fuga, pierzându-şi între timp şi mâna stângă în mlaştinile din zonă, dar foarte mulţumit că a scăpat cu viaţă.  
 
La lovitura de stat din 1989, mulţimea de „revoluţionari” manevrat şi rămas în picioare, adică în viaţă, a fost extrem de nemulţumită de numărul mic de morţi cu care s-au ales după ce tot teatrul tragi-comic caramitro-dinescian cu acel celebru „prefă-te că lucrezi !” s-a terminat, iar fiecare dintre iniţiatorii „revoluţiei” s-a liniştit după ce a văzut fostul cuplu prezidenţial ciuruit în faţa unui zid într-o unitate militară din cetatea târgovişteană. Până şi ei au fost nemulţumiţi de faptul că cei doi dictatori au fost găuriţi o singură dată, ce dracu’! , nu puteau şi militarii ăia să-i facă sită de două-trei, chiar şi de patru ori ?  
 
Şi între timp, o mare majoritate - cea mai mare ! - se preface că munceşte, în vreme ce o mică majoritate (mmm, nu chiar foarte mică) plimbă genţi cu bani cash, lei, euro, dolari, pentru care, fireşte, nu plăteşte impozitul aferent.  
 
NEMULŢUMIREA şi NERECUNOŞTINŢA fac parte din mentalitatea poporului român.  
 
Chiar şi acum, când românii trăiesc ca între sânii unei cadâne musulmane dintr-un trib beduin sărăcit şi pierdut printre dunele sahariene, de la ultimul şomer, ţăran sau muncitor, până la minunatul, superbul, impozantul nostru preşedinte taciturn, despre care chiar astăzi un prieten (m-a rugat să nu-i divulg numele, fireşte) mi-a spus pe un ton sec, rece şi veridic:  
 
- Este admirabil, e sublim, e…, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire ! Şi când te gândeşti că l-am şi votat !  
 
***************  
 
De aceea fac un apel către tolerantul şi mereul nemulţumit popor român, rugându-l să nu mai fie nesatisfăcut de orice, pentru că - în mod sigur şi fără drept de tăgadă - mai bine nu va trăi niciodată, nu cu clasa asta politică, indiferent de culoarea pe care o afişează.  
 
Mai prost da …, categoric.  
 
Anul 2016 ne aduce alegeri parlamentare.  
 
Am şi eu o întrebare (nu sunt turmentat, din principiu nu consum alcool):  
 
- Eu cu cine dracu’ să votez ?  
 
 
 
 
Cineva spunea - mai în glumă, mai în serios - că românii au o orientare sado-masochistă. IUBESC SUFERINŢA …  
 
 
Referinţă Bibliografică:
SCRISOARE ADRESATĂ ROMÂNILOR INTELIGENŢI (DIN ŢARĂ ŞI DIASPORA) / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1714, Anul V, 10 septembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!