AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Relatare >  


Autor: Liviu Pirtac         Publicat în: Ediţia nr. 1618 din 06 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

ÎNGERI ȘI OAMENI ÎN CĂUTAREA FERICIRII COSMICE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să încercăm un exercițiu de imagine. 
  
Haideți să ne închipuim că - pentru o scurtă sau mai lungă perioadă de timp - îngerii să coboare pe pământ, iar noi oamenii să urcăm în locul lor în ceruri. 
  
Știți ce cred eu că s-ar întâmpla ? 
  
După o vreme îngerii n-ar mai dori să se întoarcă în arealul lor eonic astral, iar oamenii, firește, n-ar mai vrea să coboare pe pământ. 
  
De ce ? 
  
Pentru că îngerii ar zbura în Ferrari și Bugatti, ar ocupa toate barurile de fițe din marile orașe, și-ar trage conturi grase în paradisuri fiscale și ar desființa instituția D.N.A., sătui de veșnicia în care trebuie să fie mereu slugarnici. 
  
Iar oamenii, firește, temându-se de moarte, ar prefera robia astrală în schimbul vieții veșnice. 
  
Mare dilemă pentru Dumnezeu ! 
  
Ei, dar unde este Dumnezeu ? Am aflat ( pe surse - firește ) că Insula Bali, un paradis exotic, o insulă tropicală recunoscută pentru vulcanii săi maiestuoși (înalți de peste 3000 m), tocmai a fost concesionată pentru vreo cinci sau șase veșnicii. 
  
De o singură entitate eonică, normal. 
  
Ghiciți de către cine ? 
  
………………………………. 
  
Peste exact un sfert de veșnicie (nici mai mult și nici mai puțin), maleficul Lucifer s-a spânzurat în baia proprie placată în aur, diamante, safire, rubine și milioane de suflete umane cumpărate la jumătate de preț. 
  
Nu-și mai vedea rostul pe plan existențial material și nici eonic-astral. 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎNGERI ȘI OAMENI ÎN CĂUTAREA FERICIRII COSMICE / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1618, Anul V, 06 iunie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!