AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Relatare >  


Autor: Liviu Pirtac         Publicat în: Ediţia nr. 1612 din 31 mai 2015        Toate Articolele Autorului

APOCALIPSA. MOARTEA NU ESTE UN SCHELET CU O COASĂ CLASICĂ, CI O FEMEIE FRUMOASĂ CU UN COSITOR ROTATIV CU LAMĂ, DE ULTIMĂ GENERAȚIE.
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O minune nu se petrece în fiecare zi.  
 
Orașul plin de mortăciuni m-a determinat să mă închid în casă. Dar liniștea mi-a fost tulburată, împotriva voinței mele firește, de o lungă și puternică bătaie în ușă.  
 
Am deschis și am apucat să văd cum un bărbat între două vârste îmi întinde un pliant scris cu litere roșii. M-a surprins în modul cel mai plăcut zâmbetul individului, străin parcă de tot ce se petrecea afară.  
 
Am închis ușa în urma lui și - după ce mi-am pus ochelarii - am început să citesc.  
 
Redau, cuvânt cu cuvânt, ce cuprindea pliantul:  
 
„ Cetățene, nu te lăsa înșelat de aparențe ! Lumea nu este rea ! Tu ești cel care te-ai obișnuit să vezi doar partea negativă în cel apropiat ție ! Tu ești cel ce are mereu senzația că toți cei din jur au ceva cu tine, vor să te apostrofeze pentru orice privire pe care le-o arunci ! Iubește-i și vei fi iubit la rândul tău ! Respectă-i și vei fi respectat la rândul tău ! „  
 
……………….  
 
I-am dat dreptate îngerului. Ah…, uitasem să vă spun că individul cu pliantul avea o pereche superbă de aripi pe spate.  
 
……………….  
 
Mă plimbam îngândurat prin parc, printr-un un loc mai izolat (adoram locurile izolate, poate din pricina faptului că sunt un introvertit sadea, deranjat de un început de agorafobie), privind destins arborii de tei și salcâm din jur.  
 
Atunci am și fost atacat pentru a fi jefuit. Cum am opus - firește - rezistență, am fost înjunghiat de paisprezece ori.  
 
…………………  
 
Am bătut la o ușă și mi-a deschis un individ cu un ten palid, speriat, dar mi-a luat totuși pliantul pe care i l-am întins, după care a închis repede ușa masivă din metal. Am coborât scările și am ieșit din bloc, destul de greu de altfel, ușa era strâmtă și semi-baricadată, iar pe spate începu să-mi crească deja o gâlmă din care răsări în curând o pereche splendidă de aripi.  
 
M-am uitat la ceas.  
 
Peste exact două ore aveam întâlnire cu Dumnezeu pentru încă un teanc de pliante.  
 
Referinţă Bibliografică:
APOCALIPSA. MOARTEA NU ESTE UN SCHELET CU O COASĂ CLASICĂ, CI O FEMEIE FRUMOASĂ CU UN COSITOR ROTATIV CU LAMĂ, DE ULTIMĂ GENERAȚIE. / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1612, Anul V, 31 mai 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!