AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Relatare >  


Autor: Liviu Pirtac         Publicat în: Ediţia nr. 1541 din 21 martie 2015        Toate Articolele Autorului

21 GRAME
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se spune că în momentul morții corpul uman pierde instantaneu douăzeci și unu de grame din propria-i greutate. 
  
Unii susțin sus și tare că această cantitate aproape neglijabilă reprezintă greutatea sufletului care, în momentul trecerii trupului de carne în neființă, se desparte de acesta și se contopește cu Lumina Ființei Unice în Astralul atemporal. 
  
Hmm… 
  
Poate părea incredibil… 
  
Oare toate bucuriile, toate necazurile, toate sentimentele omenești înmagazinate de-a lungul vieții în hard-discul denumit SUFLET, toate iubirile și urile din noi, toate amintirile, toate experiențele noastre se pot regăsi în numai… 21 grame ?! 
  
Cam puțin, opinez eu… 
  
Suficient și chiar prea mult, susțin unii ezoterici… 
  
……………………………………. 
  
A doua zi după ce am așternut pe o coală de hârtie cele de mai sus am plecat în piață. M-am oprit în fața unei tarabe cu mere, reamintindu-mi că mărul a fost fructul care a contribuit la izgonirea Perechii Primordiale din Paradis. Am spus: 
  
- Vreau să cumpăr 21 grame de mere… 
  
Vânzătoarea, o blondă platinată oacheșă, mi-a aruncat o privire afrodiziacă, ușor descumpănită, după care mi-a ales din grămada de mere de pe masă unul mic, cel mai sfrijit măr dintre toate, pe care mi l-a pus mai apoi pe cântarul electronic. A privit spre cadran și a exclamat uimită: 
  
- Exact 21 grame. Poftim ! Luați-l ! Nu vă costă nimic… 
  
Am plecat din piață cu fructul oprit în mână. Mi-a fost însă teamă să mușc din el, așa că l-am aruncat în primul coș de gunoi ce mi-a ieșit în cale… 
  
……………………………………. 
  
Morala întâmplării am înțeles-o abia a doua zi când soneria de la ușa coliviei mele cu gratii de fier la ferestre țiui strident. Am deschis ușa ferecată și am văzut-o pe Ea, La Femme en Noir, Doamna în Negru. Avea mărul meu, cel pe care îl aruncasem ieri, în palma-i scheletică. 
  
Iar în mâna cealaltă… 
  
Referinţă Bibliografică:
21 GRAME / Liviu Pirtac : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1541, Anul V, 21 martie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Liviu Pirtac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Pirtac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!