CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Liviu Florian Jianu         Publicat în: Ediţia nr. 1421 din 21 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Liviu JIANU - ARHIPELAGUL CU DRAG
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimata stradă,  
 
Cu tine mi-a rămas să discut.  
Azi am înţeles de ce de-abia acum nu s-a votat legea amnistiei şi graţierii. Când eşti pustie.  
Până acum, erai plină. În Piaţa Prefecturii, în Piaţa Universităţii, în Piaţa Teatrului, în Piaţa Guvernului, în toate pieţele de desfacere şi tăiere. A tuturor buricelor.  
De atâta infracţionaliate pe piaţă, nu mai avem economie. Nici măcar de locuri de muncă. Avem nevoie de: aer, apă, mâncare, sănătate, învăţământ, cultdragoste, sport, meşteşuguri, creaţie omenească şi recreaţii – gratuite. Şi de muncit relaxat pentru ele.  
Se tot spune că este timpul să ajungem Europa, America, Asia, toate continentele, din urmă, şi să intrăm în Arhipelagul ghetto-gulag-cuib-de-cuci-chibut. În Arhipelagul Tuturor Graţiilor 20.  
 
De-abia azi am observat, draga mea stradă, că pe tine stau şi DNA-ul, şi Băile Publice.  
Dar mai există băi publice în ziua de azi? Uitaţi-vă la ele, ce a mai rămas din apă, geamurile, zugrăveala, şi Gloria lor ieftină şi goală, de odinioară!  
Nu mai există băi publice de întreţinere. Doar băi publice de mulţime.  
Acum, ca justiţia are mâna liberă, sper că DNA-ul va ocupa, măcar pe tine, draga mea stradă, Băile Publice.  
Şi, spălându-ne pe noi, cei care puţ, de toate mizeriile lumii, ne va băga pe toţi în închisoare, până la unul, şi vom avea ca drept garantat pe veşnicie: apă, mâncare, sănătate, învăţământ, cultdragoste, sport, meşteşuguri, creaţie omenească şi recreaţii, gratuite, şi dreptul la muncă relaxată pentru ele.  
 
Şi deasupra noastră, a tuturor, în braţele mamei lui, un copil în zeghe.  
 
Liviu JIANU  
Craiova  
19 noiembrie 2014  
 
Referinţă Bibliografică:
Liviu JIANU - ARHIPELAGUL CU DRAG / Liviu Florian Jianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1421, Anul IV, 21 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Liviu Florian Jianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Florian Jianu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!