CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Meditatie >  


Autor: Liviu Florian Jianu         Publicat în: Ediţia nr. 1355 din 16 septembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Liviu JIANU - DIALOGURI CU ELISE (3)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
• Cu o floare nu se face primăvara, dar ce s-ar face primăvara fără o floare, măcar?  
 
• Toamna se număra bobocii. Am venit, i-am văzut, i-am învins.  
 
• Iarna? Lunga vară fierbinte a îngheţaţilor...  
 
• Vara te pregăteşti pentru iarnă. Pleci în ţările calde.  
 
• Din primăvara până în toamna, furnica a lucrat pe câmp. Dar vremea a ţinut pasul cu civilizaţia. Greierele i-a cântat cuceririle, şi a fost răsplătit de războinicii recunoscători. Aşa că acum, iarnă, greierele este încălzit de victoriile lui de pe front, şi furnică, de joardele viţei ei de vie, pe care strugurii s-au uscat.  
 
• Nu e răsplată mai mare pentru un bătrân, decât să fie sănătos, ca să îşi dea toată pensia la copii... şi nepoţi. Altfel, cum s-ar descurca tineretul ăsta? Apoi, primeşte o felicitare unică: „În veci nu te vor uita. Copiii şi nepoţii." Cu buruieni pe ea.  
 
• Cea mai Înaltă Şcoală a Vieţii este atât de simplă, de limpede, şi de uşor de analizat, încât fotografiile, inscripţiile, şi decorul fiecărei lecţii, te învaţă mai mult decât pot să o facă cei care încearcă să te bucure, şi să uiţi de ea.  
 
• Primăvara - Tinereţe fără bătrâneţe. Iarna - Viaţa fără de moarte. Dar e atât de frig până la ea.  
 
• Adio. Dar să avem. Şi cuvânt. Şi cuvinte.  
 
Liviu JIANU  
15 septembrie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Liviu JIANU - DIALOGURI CU ELISE (3) / Liviu Florian Jianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1355, Anul IV, 16 septembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Liviu Florian Jianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Liviu Florian Jianu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!