CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Lilia Manole         Publicat în: Ediţia nr. 1998 din 20 iunie 2016        Toate Articolele Autorului

Te-ai instaurat cu ochii tăi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În pofida lanţului de circumstanţe, în care mă simt ca o sclavă, îţi scriu, incendiată fiind de focul timpului, verdictul muceniciei mele. 
  
Să te pierd, e singura frică, ce se transformă într- o altă realitate. 
  
Nu te voi pierde niciodată. 
  
În ochii tăi singuri, am descoperit o credinţă veche, străveche, care spune totul, absolut totul despre cei ce se găsesc, orice s- ar întampla. 
  
Nu mai poţi sa-mi spui, că mă iubeşti, dar la fel ca şi mine, ai avut teama ceea, care te face sa urli conştient, spunandu-ţi ţie însuţi adevarul, că numai eu sunt. 
  
Ai devenit altfel, de când te-am privit, ca niciodată, cu remuşcări, voind să te car cu tot cu mâinile tale, ce fluturau în sensuri, opuse drumului meu, care se închidea în faţa ta, în faţa mea, în fata lumii intregi, de parca nici distanţa nu ar fi fost de acord cu acest timp, luat dintre noi şi dus departe, ca să se oprească într-adins. 
  
Simt şi mă uimeşte acum această neclaritate: cum oare ochii tăi s-au instaurat in ai mei?.. 
  
Încerc, depăşindu- mi imaginea în spectrul solar al oglinzii, să-i opresc, rugându-i să mă apere, chiar şi daca vor înceta să- mi aparţină. Tot ce se instaurează-domină, inventează, re-inventează, întrece, persistă, subzistă. 
  
Iubirea ta nu mă va orbi niciodată, pentru simplul motiv, că irişii tăi, vulnerabili la superficialitate, m- au dus departe, atât de departe, încat mi- aş inchide pleoapele, să te zăresc cum vii, neavând nici un motiv pentru a mă iubi, dar vii să mă cucereşti, când distanţa a evadat, dintre noi... 
  
A disparut ceea ce ne-a unit, ceea ce ne-a înstrăinat, iar acum când privirile noastre s-au contopit, privim în aceeaşi direcţie. 
  
Te-ai instaurat cu ochii tăi... 
  
Lilia Manole 
  
Referinţă Bibliografică:
Te-ai instaurat cu ochii tăi / Lilia Manole : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1998, Anul VI, 20 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Lilia Manole : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilia Manole
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!