CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Eseuri >  


Autor: Lilia Manole         Publicat în: Ediţia nr. 1802 din 07 decembrie 2015        Toate Articolele Autorului

ECOUL LUMINII DIN SUFLET
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
I-a fost dor să-i atingă vocea, să-i simtă gustul ei inofensiv, impecabil, dar și sensul , prin care se impunea, în câteva clipe: momente , în care pauzele ar fi însemnat nedumerire, întrebările de-a valma-curiozitate, plinătatea de fraze-incertitudine. 
  
Avu fericirea să creeze un ecou al glasului, ce îi venise din infinit , din necunoscut, și din inimaginabil. 
  
Intuiția, pe care o avu la început, îi ancora claritatea gândurilor, îi oferea chiar revelația consemnării unei discuții cu Dumnezeu. De aici, acest șoptit de ecou era ca o deschidere fără zgomot a sufletului ei, prin întuneric, era aidoma unui popas divin, în lumea stelelor, ce ard pe cer, însenindu-i depărtarea; era ca o intactă presimțire, pecetluită în adânci fenomene ale telepatiei, era ca un susur de veșnicie, impregnat în prospețimea dorului de Cuvânt, ce i l-a adus divinitatea creștină. 
  
Îi fu dor să-i rostească vocea, să i-o simtă, să i-o inverseze, așa precum a-i inversa, cu fermitate, faptul unei zile cu cel al unei nopți și, în cele din urmă, să nu te poți contrazice, constatând, că visezi cu ochii deschiși zborul , de departe, prin haos și armonie, al fluturelui, aducător de mister palpabil. 
  
Un glas ce zboară și, prin atingeri de suflete, te îmbrățișează... 
  
Șoapta-i, aidoma zborului nealarmant, odihnitor, neezitant, având intensitatea luminii lăuntrice, ce sclipește pe dinafară, conferind aripilor un spațiu dual de zămislire a farmecului prevestitor. Învăluindu-ți sufletul în captivitatea deplină a celor ce-i iubești, gândind la ei, îți răsar, printre idei, vocile lor, asemeni unor ecouri, transmise și conectate Universului, într-un mod oarecum aleatoriu, reușind să le distingi din zori și până în noapte în ceas târziu, însoțindu-te astfel de sfaturile și bunele lor intenții. 
  
Și acum, în tenebre exterioare, ecoul acesta îmblânzea și desfidea incertitudinea, temerea, suspiciunea în fața dispariției de pe pământ. 
  
Într-o dezolare de tot ce e fatidic, înspăimântător, se lipi de căldura unei lumânări, ce i se revărsa peste privirea ei firească, aflată într-o certă definire a stării, pe care o avea, ca o amprentă, nu atât a timpului, cât a unor deziluzii, rătăcite, de bună seamă și cu temei, în subconștient. 
  
Iar firul ecoului creștea în sufletul ei, asemeni unui fraged miracol al florii de cais. Reverberația inocentă a depărtărilor, ce se perindau în ecoul lin și unduios, devenise un tratament eficient pentru ea. Se trata cu ecoul șoaptelor Lui, se ruga în Înalt, aplecându-și chipul spre icoană, cu lejeritatea intraductibilă a consoanelor moi din cuvinte și cu gândul de a transmite aceste ecouri celui mult prea aproape de ea, lui Dumnezeu. 
  
La lumina, ce sângera, parcă, în fața ei picături de ceară, observă o reîncarnare arhetipală a dorinței de a-și potoli dorul... aici se năștea o Iubire din Dumnezeu. 
  
Flacăra începu să ardă tot mai subțire, înălțându-și, din ce în ce în ce mai mult, dimensiunea statuară a existenței și amplificându-și menirea de a străluci divin, pătrunzând cu mirosul de mosc în spațiul depozitat al divinității sanctifice, impregnând fiece colț cu vii apariții ale unei cărți de suflet, alcătuită din rostiri și rosturi de cuvinte evlavioase, scurte, dar blajine, cu fraze domoale, ce-i aminteau, că această comoară e un început nesfârșit. Nu era un ecou al contratimpului, nici al subterfugiilor, nu era o himeră, era un dor dat de Cel de Sus. 
  
LILIA MANOLE 
  
Referinţă Bibliografică:
ECOUL LUMINII DIN SUFLET / Lilia Manole : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1802, Anul V, 07 decembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Lilia Manole : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lilia Manole
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!