AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Lia Zidaru         Publicat în: Ediţia nr. 1377 din 08 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

Amintirea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Există un loc în care revii, un loc în care te simţi aşa de bine că nu-l părăseşti în minte aproape niciodată. Care nu poate fi descris sau povestit dar care este atât de prezent în fiinţă ta că nimic şi nimeni nu te poate separă de el ...  

Face parte nu neapărat din secretul tău ci mai degrabă din definirea ta ca şi cugetător şi trăitor în intensitate. Uneori chiar te temi şi încerci să îl uiţi, să îl înlocuieşti să îl transformi sau măcar să înţelegi. Inutil! El rămâne cu aceeaşi prospeţime şi frumuseţe fără a-l putea schimbă în nici un fel!  

Trece timpul, trec vremurile dar acea amintire este nu numai prezentă ci mult mai vie, parcă creşte cu tine, nu o atinge tristeţea sau dezamăgirea, este dimpotrivă locul unde te refugiezi.  

Locul tău de uitare de sine sau pur şi simplu locul unde respiri liber. Respiri acele particule de amintire până te contopeşti cu ele, nu mai este trecut, este cuanta prezentului. Chiar şi gustul ţi se schimbă după ea. Te simţi apoi dintr-o dată norocos că o ai.  

Te alinţi în ea, este mai mult decât o simplă amintire, devine coloana ta de susţinere, te simţi ocrotit de ea, deja te înalţă, păşeşti altfel. Cauţi cu mai mult curaj să priveşti prezentul. Nu mai eşti singur!  

De fapt tu nici nu mai eşti complet fără ea- amintirea! Îi zâmbeşti. Te abandonezi ei ori de câte ori poţi! Este o altă lumea a ta atât de vie că ai impresia că poţi face un pas lateral şi ajungi în ea!  

Nu te hotărăşti dacă eşti aici sau prezentul este în ea, în amintire. Şi cine poate spune exact cum eşti de fapt mai viu: acolo sau aici?!  

Zâmbeşti când o trăieşti. Inspiri cu putere şi laşi şi capul puţin pe spate. Abia poţi să mişti mâinile. Eşti captiv.  

Ea este prezentul şi trecutul şi viitorul.  

Începutul, cuprinsul şi bucla continuă fără oprire.  

Referinţă Bibliografică:
Amintirea / Lia Zidaru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1377, Anul IV, 08 octombrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Lia Zidaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Zidaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!