CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Eveniment > Comemorari >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 2084 din 14 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

IEȘIND CU ALTĂ FEMEIE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
IESIND CU ALTĂ FEMEIE 
  
In urmă cu 30 de ani eram obsedat la un moment dat de un gând, de o dorintă de a iesi cu “o altă femeie”la plimbare pe Corso in frumosul oras Oradea. Ideea apartinea sotiei mele: 
  
“Tu stii că o iubesti”! - spunea ea intr-o bună zi. “Viata e scurtă, dedică-i timp”….. 
  
“Dar eu te iubesc pe tine”- am protestat, 
  
“Stiu, dar o iubesti si pe Ea, deasemenea”. 
  
Cealaltă femeie pe care sotia mea dorea să o vizitez era MAMA mea, văduvă de ceva ani, dar serviciul si copiii mei faceau să o vizitez numai ocazional. 
  
Intr-o zi de toamnă târzie, m-am dus la mama să o invit la o cină, apoi la o plimbare pe Corso. 
  
“Ce s-a intamplat? “Esti bine? - m-a intrebat ea indată ce m-a văzut. Mama mea era tipul de femeie pe care, o chemare de a mea atat de rară, sau o invitatie surpriză cum a fost aceasta pentru ea a fost un indiciu de veste rea. 
  
Mamă să nu fii ingrijorată, noi suntem bine, dar am crezut că ar fi plăcut să petrec ceva timp cu Tine” - am raspuns. Reflectând un moment la ce ii spusei, ea zise: “Mi-ar face placere si mie acest lucru”. 
  
Când am sosit la casa ei din Parcul Traian, am vazut că mă astepta in poarta, imbrăcată cu vechiul ei pardesiu, isi aranjase părul si imbrăcase o rochie cu care mai rar umbla. Fata ei râdea si iradia lumină ca un inger. “Le-am spus prietenelor mele că o să ies cu fiul meu si au fost foarte bucuroase” imi povesti ea mergand spre Restaurantul Crisul, restaurant nu foarte elegant, dar foarte primitor. Când ne-am asezat la masă a trebuit să-i citesc meniul. Ochii ei vedeau numai literele mari. Pe la mijlocul aperitivelor, mi-am ridicat privirea spre ea, mama mea asezată de partea cealaltă.a mesei, doar mă privea. Un suras nostalgic se vedea pe buzele ei. 
  
“Când erai micut, eu eram cea care iti citeam meniul. Iti amentesti? “ Atunci, e momentul să te relaxezi si să-mi permiti să-ti inapoiez favoarea” - am raspuns. I In timpul cinei am avut o conversatie agreabilă,nimic extraordinar, doar ne-am pus la zi unul cu viata celuilalt.Am vorbit atâtea…. “ “ Voi iesi cu tine si altădată, dar numai dacă mă lasi, mama mea”..Cand am dus-o acasă imi părea rău că ne despărteam, am sărutat-o, am imbratisat-o si i-am spus că o iubesc. 
  
“Cum a fost intâlnirea?”a vrut să stie sotia mea cand m-am intors seara tarziu. 
  
“Foarte placută, iti multumesc,”, am privit-o recunoscător spunându-i mult mai mult decat mi-am imaginat”. Cateva saptamani mai tarziu… mama mea muri de un infarct, totul a fost atât de rapid, că nu s-a mai putut face nimic. 
  
După putin timp trecând prin oras am primit un plic de la ospatarul Petrica care ne servise masa la restaurant unde cinasem cu mama. Plicul continea o nota care spunea: Cina este platita anticipat, eram aproape sigură că nu voi putea fi aici, niciodata, nu vei putea intelege ce a insemnat in acea seara “TE IUBESC”!. Mama ta. 
  
In acest moment am inteles importanta de a spune la timp “TE IUBESC” si să le dăm fiintelor noastre dragi spatiul care il merită. 
  
Nimic in viată nu este mai important decat Dumnezeu si familia ta, dă-le timp pentru că ei nu pot astepta . 
  
Iubite cititor, dacă mama ta traieste….nu o ignora si iubeste-o! Dacă nu……. 
  
aminteste-ti-o .! Dacă ai mamă….si ai uitat putin de această fiintă minunată….trezeste-te! 
  
Aminteste-ti mereu! Dumnezeu iartă, dar TIMPUL nu iartă niciodată…nici nu se poate intoarce !!!! 
  
Tu stii că primul zâmbet, primul pas, primul cuvânt, prima carte de povesti frumoase dar adevărate, copilăria cu toate tainele ei sunt strâns legate de o singură persoană. Ochii ei ca niste lumânări sclipitoare, gura ca un trandafir imbobocit, zâmbetul ca un curcubeu după o ploaie caldă de vară alcătuiesc figura dragă a mamei tale. 
  
Mama este fiinta căreia ii suntem datori cu un respect profound, căreia ii multumim pentru faptul că ne a adus pe lume si că alături de Dumnezeu a contribuit la existenta noastră, dăruindu-ne cel mai frumos cadou pe care il putem primi cu inima deschisa: VIATA. 
  
Atunci când ne simtim singuri, când ne este frică si nu avem langă noi ajutor de nădejde, când ne este foame, când ne este frig, când simtim nevoia ca cineva să ne ingrijească rănile sufletesti si trupesti, când avem nevoie de ocrotire si de iubire, când suntem singuri…. Vrem ca langă noi să se afle mama să ne ocroteasca si să ne ofere ceea ce numai ea poate in modul cel mai sincer si cel mai curat: 
  
DRAGOSTEA. 
  
Ionel Cadar 
  
IEȘIND CU ALTĂ FEMEIE 
  
Referinţă Bibliografică:
IEȘIND CU ALTĂ FEMEIE / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2084, Anul VI, 14 septembrie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!