CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Aspiratii >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 2028 din 20 iulie 2016        Toate Articolele Autorului

O PRIETENIE

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O PRIETENIE  
In general, prietenii sunt oglinda personalității tale, nu degeaba există proverbul românesc: "Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești" Prietenia este mai mult decât a spune că știi de undeva pe cineva, mai mult decât un coleg pe care îl știi din școală sau de la serviciu, pe care îl știi de mai mulți ani și îl saluți din amabilitate, dar cu care nu ai împărțit niciodată bucuriile și necazurile.  
Cu familia Sărmășan Ioan și Elena din Rontău ne-am împrietenit de aproximativ 6 ani. Cum? In apropierea casei noastre locuiesc în general familii tinere, ori tinerii au filozofia lor. Așa că familia Sărmășan fiind oameni cu o vârstă apropiată de a noastră, la început ne-am salutat, apoi ne-am ajutat reciproc, am început să ne vizităm reciproc. Prietenia dintre noi a ajuns până acolo că în prezent petrecem împreună toate zilele onomastice și zilele de naștere. Reciprocitatea e la ea acasă. Când soția mea face plăcinte, clătite, gogoși etc. le trimitem și lor și invers când Lenuța face cozonaci, prăjituri etc.ne trimite și nouă.  
Casele noastre fiind apropiate, vedem seara când ne culcăm, dimineața când ne sculăm. (La geamul tău ce strălucea...vorba cântecului. Iar când ei lipsesc mai mult din Rontău ne lipsește și nouă ceva. Nemai vorbind cât de mult ne ajutăm în ale grădinăritului deoarece și noi și ei avem grădini frumoase.  
Fotografia postată de Ionel Cadar.  
Îmi placeVezi mai multe reacţii  
ComenteazăDistribuie  
Comentarii  
Ionel Cadar  
Scrie un comentariu...  
Noutăţi  
‎Liliana Moga‎   
în  
Aurel Si Dorina Demian  
3 ore ·  
  
La multi ani.  
Fotografia postată de Liliana Moga.  
Îmi placeVezi mai multe reacţii  
ComenteazăDistribuie  
Comentarii  
Aurel Si Dorina Demian  
Aurel Si Dorina Demian MULTUMESC LILI  
Îmi place · Răspunde · 3 ore  
Ionel Cadar  
Scrie un comentariu...  
Mai multe noutăţi 
Referinţă Bibliografică:
O PRIETENIE / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2028, Anul VI, 20 iulie 2016, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!