CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 1617 din 05 iunie 2015        Toate Articolele Autorului

O CĂSNICIE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O CĂSNICIE 
  
In timp ce soția mea servea cina, i-am luat mâna și i-am spus: "Trebuie să-ți vorbesc" Ea a dat din cap și a continuat calmă să mănânce. Am văzut durerea în ochii ei.....acea tristețe care oare cum îmi blochează gura...... dar mi-am făcut curaj și i-am spus: "Vreau să divorțăm". Ea dezgustată de propunerea mea a spus încet: "De ce?" In acea noapte nu am vorbit nimic și ea a plâns toată noaptea. Eu știam că ea vroia să înțeleagă ce se întâmplă cu căsătoria noastră, dar nu a putut răspunde......a pierdut inima mea, din cauza altei femei.......Ana! Eu n-o mai iubeam așa de mult pe soția mea.....am fost așa de trist......m-am simțit vinovat, motiv pentru care am semnat actul de separare care spune că soției mele iar rămâne casa, mașina și 30% din afaceri. Atunci când a văzut actul de separare l-a rupt în o mie de bucăți. Cum?! Am petrecut zece ani din viața noastră împreună și acum mă lași pentru alta?!. Mă simt așa de rău pentru tot acest timp pierdut cu mine....pentru toate energiile......dar nu am putut face altceva......acum o iubesc pe Ana. Dintr-o dată soția mea a început să urle și să plângă în continuu. Era furioasă și dezamăgită......ideea de divorț a început să devină realitate. 
  
Ziua următoare m-am întors acasă și am găsit-o stând la biroul ei din dormitor.....scriea.....nu am mâncat nimic la cină și m-a dus la culcare......am fost foarte obosit după o zi petrecută cu Ana. In noapte m-am trezit și am văzut-o pe soția mea tot acolo la birou.....m-am intors și am continuat să dorm. 
  
Dimineața următoare soția mea s-a prezentat la mine cu niște condiții pentru a "accepta divor'ul". Nu a vrut casa, nu a dorit nici mașina și nici afacerile. Mâine începe o nouă lună, spune ea, în acea lună ar trebui să trăim ca și cum nimic nu s-a întâmplat.....raționamentul său a fost simplu: "Fiul nostru are examene în această lună și nu trebuie să-l îngrijorăm cu problemele noastre". Am fost deacord cu toate acestea, pe când ea a făcut o a doua cerere: "Trebuie să ne amintim de ziua în care proaspăt căsătoriți fiind, cum m-ai luat în brațe și m-ai dus în dormitorul nostru pentru prima dată......dar în această lună, în fiecare dimineață trebuie să mă iei în brațe și să mă duci până la ușa de ieșire". Am crezut că și-a pierdut mintea dar am fost deacord ca să nu strice vacanșa de vară. I-am povestit și Anei. Ana care a început să râdă spunând: "Indiferent ce trucuri a inventat soția ta.....spune-i că ești al meu". 
  
De mult timp eu și soția mea nu am avut o lungă "confidențialitate", când am luat-o prima zi în brațe am fost atât de jenat pentru că fiul nostru a fost în urma noastră și ne aplauda spunând: "Tată ești tare, ai luat-o pe mama în brațe". Cuvintele lui erau ca un cuțit în inima mea.....am mers zece metri cu soția mea în brațe......ea a deschis ochii și a spus încet: " Nu-i spune nimic băiatului despre divorț.....te rog". Am fost deacord. Am lăsat-o la ușa de ieșire (poartă) și ea și a plecat să ia autobuzul cu care merge la muncă. 
  
A doua zi am fost mai relaxat.....ea se sprijini pe pieptul meu.....am realizat că a trecut mult timp de când nu m-am mai uitat la ea, deoarece am uitat....am realizat că nu mai e atât de tânără.....câteva riduri pe față, fire de păr albe.....M-am întrebat: "ce am făcut de am redus-o, astfel?". 
  
A patra zi, luând-o în brațe cum se întâmpla în fiecare dimineață am simțit că intimitatea s-a întors la noi, aceasta a fost femeia care mi-a dat zece ani din viață și tinerețea ei, un copil....., pentru că urma să ne apropie mai mult și mai mult. Nu am spus nimic din respect pentru Ana. Fiecare zi a fost mult mai ușor să o ridic și a trecut luna repede. Credeam că am fost obișnuit să o ridic, și pentru că fiecare zi care a trecut o simțeam mai lejeră. 
  
Intr-o dimineață ea a fost indecisă cu ceea ce să poarte.....a încercat totul și a zis: "Hainele îmi sunt mari". Mi-am dat seama că ea a pierdut în greutate.....Deci, de aceia era așa de ușoară, am realizat brusc că a fost în depresie.....prea multă durere și suferință. Fără să îmi dau seama am atins părul ei..... fiul nostru, a intrat brusc în camera noastră și a spus: "Tati e timpul pentru a o aduce pe mama în brațe (pentru el a devenit un moment fundamental al vieții sale). Am luat-o pe soția mea în brațe și am simțit un fior care a schimbat modul în care vedeam divorțul. Am început să o iau ca prima dată când am luat-o acasă atunci când ne-am căsătorit....am vrut să plâng. Ultima zi am făcut același lucru. 
  
Fiul nostru a trebuit să meargă la școală ,i l-am însoțit eu cu mașina. Soția mea a rămas acasă. Eu m-am dus la muncă.....dar la un moment dat am trecut prin fața casei lui Ana, m-am oprit și am fugit sus pe scări, ea mi-a deschis ușa și eu i-am spus: "Iartă-mă.....dar nu vreau să divorțez de soția mea".....s-a uitat la mine și a spus: "Ești nebun?" I-am răspuns: Nu.....e doar că îmi place soția mea.....a fost un moment de plictiseală și rutină în care ne-am depărtat.....dar acum mi-am dat seama că trebuie să o fac pentru restul vieții mele. Ana mi-a dat o palmă și mi-a închis ușa în față. Eu mergând în jos pe scări repede, am condus și m-am oprit intr-un magazin de flori. I-am cumpărat soției mele un buchet de trandafiri și fata de la magazin mi-a spus: "Ce vreți să scrieți pe bilet?. "Nu îmi pasă de nimic dar o să te i-au în brațe în fiecare zi din viața mea până ce moartea ne va despărți". Am venit degrabă acasă, am urcat scările și am fugit sus în camera fericit și cu un zâmbet pe buze, dar soția mea.....a fost pe jos.....moartă. Ea lupta împotriva cancerului. Și eu în loc să-mi dau seama ce se întâmpla.....am fost ocupat cu Ana . Soția mea nu mi-a cerut nimic în ultima perioadă de timp pentru că, ea știa că era pe moarte. Pentru ca fiul nostru să nu sufere traume, i-a rămas imprimat în memorie că are un tată minunat și o mamă iubitoare. 
  
Acestea sunt detaliile care contează într-o relație....nu casa....nu mașina.....nu banii acestea sunt lucruri trecătoare, care par să creeze o viață frumoasă și o căsnicie perfectă. Să încercăm întotdeauna să ne păstrăm căsnicia fericită.....întotdeauna să ne amintim prima zi a acestei frumoase povești de dragoste. Uneori nu ne dăm seama de ceea ce avem până când nu îl pierdem..... 
  
Ionel Cadar 
  
Referinţă Bibliografică:
O CĂSNICIE / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1617, Anul V, 05 iunie 2015, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!