CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 1554 din 03 aprilie 2015        Toate Articolele Autorului

VIAȚA ESTE FRUMOASĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Viața este frumoasă. Cu gândul acesta am fost crescut și cu gândul aceesta am rămas în suflet. Și deși uneori mă lovesc de situații neașteptate, de probleme care mi se par imposibil de rezolvat, viața mi se pare că merită orce sacrificiu din partea noastră. 
  
Este foarte importantă atitudinea cu care luăm viața în piept, gândurile cu care ne începem ziua, energia cu care ne lansăm în rezolvarea conflictelor de zi cu zi. La fel de importantă este și viziunea noastră asupra vieții. Trebuie să avem o perspectivă amplă asupra lucrurilor care ni se întâmplă, trebuie să privim și să gândim nu numai cu mintea ci și cu sufletul. Cele mai bune decizii sunt cele luate în deplină armonie cu mintea și inima, fără să ne simțim amenințați în vreun fel de rezultat. 
  
De multe ori mi s-a întâmplat să ajung într-un punct în care viața mi se părea extrem de grea. Și starea se înrăutățea cu fiecare zi. Nu vedeam ieșirea, simțeam că merg pe loc, și mult timp am încercat să mă opun cursului vieții. Nu voiam să înțeleg că lucrurile nu se întâmplă așa cum vreau eu, ci se întâmplă așa cum este menit să fie, după voia Domnului. Acest lucru l-am înțeles foarte târziu, după ce mă lovisem de răspunsuri negative și după ce mi se trântise multe uși în nas. Când am căzut fără speranță pradă singurătății și trsteții, mi-am dat seama de multe lucruri. Și m-am văzut ca și cum privisem intr-o oglindă a timpului, în trecut, luând alte decizii, mergând pe alte căi, având o viață complect diferită de cea de atunci. 
  
Am înțeles și am învățat multe din amintiri, din regrete, de la oameni care nu mai fac parte din viața mea, de la momente, de la clipe, de la sentimente dar cel mai mult chiar de la mine. Și de atunci, nu mai arunc vina asupra nimănui, nu mai caut răspunsuri la întrebările mele, nu mai încerc să bat la uși închise definitiv 
  
Toate acestea fac parte din viața mea, mă definesc, și poate nu aș fi persoana care sunt astăzi dacă nu aș fi trecut prin multele situații care mi-au marcar atât trecutul cât și prezentul, implicit viitorul. Concluzia nu este decât una. Viața este frumoasă, indiferent de câtă suferință aduce, indiferent câte lacrimi ne provoacă. 
  
Fiind că pe lângă toate acestea, ne oferă nenumărate privilegii. Bucuria de a ne naște, de a ne trăii copilăria, de a fi mândria părinților noștri, de a ne bucura de primul nostru sărut, de a cunoaște primul fior al dragostei, de a simți plinătatea și împlinirea iubirii adevărate, de a fi binecuvântați cu copii sănătoși și lista continuă. Este atât de mare și atotcuprinzătoare încât în fiecare zi ar trebui să putem găsi un motiv pentru care să merite să ne bucurăm de viață și să o trăim din plin. 
  
Ionel Cadar 
  
Referinţă Bibliografică:
VIAȚA ESTE FRUMOASĂ / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1554, Anul V, 03 aprilie 2015, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!