CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Ionel Cadar         Publicat în: Ediţia nr. 1373 din 04 octombrie 2014        Toate Articolele Autorului

TRATAMENT BALNEAR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Găsindu-mă la tratament ambulatoriu la Hotel Ceres din Baile 1 Mai, la acea "Fabrică de sănătate" cum îi spuneam în urmă cu câţiva ani, ma-m întâlnit cu directorul hotelului - Traian Ovidiu Copil - şi întrebându-l dacă în hotel sunt elemente de noutate acesta mi-a răspuns: "Numărul camerelor duble a ajuns la 270, toate camerele au televizor, telefon, minibar, frigider şi baie proprie. La etajul 1 avem amenajate 4 camere pentru persoane cu dizabilităţi. Ne gândim ca la anul viitor să mărim baza de tratament asigurând condiţii tot mai bune de tratament celor ce ne calcă pragul" - a mai spus interlocutorul meu. 
  
Hotelul Ceres are la fiecare etaj (5 et.) cabinet medical cu doctor şi asistente de specialitate. La cabinetul medical de la etajul 1 lucrează Dr. Nistor - Cseppento Carmen - medic primar - Doctor în ştiinţe medicale,- Şef de lucrări - care pe lângă prestaţiile de la Spitalul Militar Oradea şi Universitate conduce cu multă competenţă corpul medical din baza de tratament. 
  
Medicul balneolog vine şi pleacă, ne întâlnim cu el la început de serie pe când asistentele din baza de tratament sunt cele care trag greul. Ele se confruntă cu tot felul de oameni şi dacă relaţia dintre ele şi pacient va fi una de acceptare reciprocă, o atitudine de respect, căldură şi înţelegere empatică rezultatele nu vor întârzia să apară. 
  
Am întâlnit acolo asistente terapeut cu multă dăruire cum e bunăoară Lucia Lung care în acea perioadă lucra la - băi vane - Ea vorbeşte frumos şi cu respect cu cei peste 1oo de pacienţi care îi calcă pragul zilnic la cele 8 vane pe care le deserveşte. 
  
Cu bune rezultate în relaţia asistent - pacient sunt acolo mai multe fete printre care: Mariana Romocea-asistentă şefă, Elena Gomboş, Monica Stenciulaş, Maria Manuela Fetea, Beata Kelemen, Elena Martin şi altele. Comunicarea acestora cu pacienţii este întotdeauna în concordanţă cu staresa lor de sănătate, cu posibilităţile lor de înţelegere, asociată cu elemente de sprijin, ceea ce influenţează pozitiv evoluţia stării de sănătate a pacienţilor. 
  
Dragi cititori vă invităm la o cură de tratament la Hotel Ceres din Băile 1 Mai. 
  
Ionel Cadar 
  
telefon: 0771-344.618  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
TRATAMENT BALNEAR / Ionel Cadar : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1373, Anul IV, 04 octombrie 2014, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ionel Cadar : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Cadar
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!