CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1445 din 15 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Exercitii de meditatie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Cine îşi pierde toată viaţa numai cu grijile ei mărunte, seamănă cu cel care ajunge să nu mai vadă pădurea din cauza copacilor. 
  
- Realitatea vine de la Dumnezeu care a creat-o, conceptele sunt rodul minţii noastre care încearcă să o explice. În aceasta constă incompatibilitatea dintre ele. 
  
- Aşa cum gospodarul alege sămânţa cea bună pentru ogorul său, mă gândesc cu teamă la ziua înfricoşatei judecăţi. Adică voi fi găsit sămânţă bună sau neghină? 
  
- Postul şi gândurile bune sunt întotdeauna în armonie, fac trupul mai uşor şi dau aripi sufletului. 
  
- Dacă pacea nu izvorăşte din sufletele noastre, zadarnic o vom căuta undeva în afară, zadarnic vom încerca să o impunem celor mai slabi decât noi. 
  
- Fiecare om poate deveni mai bun dacă doreşte. 
  
- Pământul îi scutură pe netrebnici de pe spinarea sa, fie oameni, fie popoare întregi. 
  
- Sfinţii Părinţi ne arată că trăim în lume dar să nu iubim duhul ei. Că trăim în lume dar să ne rugăm pentru îndreptarea ei. 
  
- Viaţa nu este numai ceea ce cade sub incidenţa simţurilor noastre. Ea are şi o componentă spirituală de care trebuie să ţinem seama. 
  
- Căderile şi eşecurile sunt puse în faţa noastră ca nişte prilejuri de cercetare ca să se descopere gândurile din inimile noastre şi atitudinea pe care o adoptăm. 
  
- Experienţele dureroase ne duc de regulă pe o treaptă superioară a cunoaşterii, ceea ce dintr-o perspectivă mai înaltă este benefic în fond. 
  
- Nu realitatea contează atât de mult, cât părerea şi atitudinea noastră în faţa ei. 
  
Referinţă Bibliografică:
Exercitii de meditatie / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1445, Anul IV, 15 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!