CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1440 din 10 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Exercitii de meditatie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Cine răpeşte pâinea altuia, în perspectiva mânturii, pe-a lui şi-o răpeşte. 
  
- Mai degrabă ascultă omul de frică decât de conştiinţă. 
  
- Fericit nu este acela care își împlinește poftele ci acela care și le stăpânește. 
  
- Noi ne aflăm în mijlocul unui univers compus din energie şi informaţie, un vârtej în continuă mişcare şi care interacţionează în virtutea unor legi şi principii insuficient cunoscute. În spatele lor stă însă Dumnezeu. 
  
- Nimic nu a început cu noi și nimic nu se sfârșește cu noi. Mișcarea înseamnă viață, stagnarea înseamnă moarte. Universul, din care și noi facem parte cunoaşte o spirală a evoluției la nivele din ce în ce mai înalte ale cunoasterii. 
  
- Omul se află în mijlocul universului dar şi universul se află în inima omului. 
  
- Toţi oamenii sunt vii numai că unii trăiesc iar alţii vegetează. Ca legumele. 
  
- Omul seamănă cu o pasăre măiastră, dar numai după ce-şi descoperă aripile poate să zboare. 
  
- Uneori singurătatea este mai grea decât neputinţa. 
  
- Un prunc suge stâta lapte de la pieptul mamei cât îi este necesar; un om matur mănâncă la început din necesitate, apoi din plăcere şi dacă nu se opreşte la timp, obiceiul se transform în viciu. 
  
- Uitaţi-vă în jurul dvs. și veţi constata că mai mulți oameni demolează decât zidiesc, surpă decât înalţă. Adică mai mulți oameni se află în slujba celui rău decât în slujba Celui Bun. 
  
- Mulţi intetelectuali vorbesc documentat şi frumos despre credinţă, ceea ce nu e rău, dar nu reuşesc să treacă mai departe de coaja cuvintelor, nu izbutesc să ajungă la miezul lor. 
  
Referinţă Bibliografică:
Exercitii de meditatie / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1440, Anul IV, 10 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!