CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1438 din 08 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Exercitii de meditatie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Oamenii nu se mântuiesc prin ce adună ci prin ceea ce oferă. 
  
- Fără multă zbatere, suferinţă şi mai ales fără ajutor de sus, oamenii nu pot să facă absolut nimic bun şi durabil. 
  
- Beţia puterii i-a făcut pe mulţi despoţi în loc să-şi apere supuşii, să-i pedpsească sau să-i ucidă. 
  
- Viaţa este o călătorie, o cursă cu obstacole, cu neştiute cercetări şi examene, la care suntem supuşi fără să ne dăm seama şi la care, de regulă, nu primim notă de trecere. 
  
- Cine nu le lucrează pe cele bune, le lucrează fără să-şi dea seama pe cele rele. 
  
- În prima parte a vieţii oamenii aleargă, de regulă, după un trai bun, distracţii şi plăceri pe care le plătesc în a doua parte a vieţii cu suferinţe îndoite. 
  
- Confortul, viaţa de huzur şi lipsa unui ideal mobilizator moleşesc trupul, voinţa, caracterele, anihilează virtuţile prevestind o degringoladă neaşteptată şi de nestăvilit. 
  
- Cine nu se străduieşte să ajungă la un echibru, la pacea interioară, la pacea cu oamenii şi cu Dumnezeu, nu va avea parte de aceasta. 
  
- De regulă puterea nu face casă bună cu dreptatea. 
  
- De multe ori căutăm în persoana iubită pe cea care dorim să fie nu pe cea care este în realitate. 
  
- Dumnezeu a zidit Biserica Sa şi ne-a oferit credinţa ca garanţie a vieţii veşnice. Dar şi diavolul a lucrat, nu fără succes, la înmulţirea sectelor, a religiilor, la divizarea oamenilor, la îndepărtarea lor de sâmburele credinţei care este una singură şi implicit la îndepărtarea lor de Dumnezeu. 
  
- Ţinta este una singură, capcanele se numără cu sutele. 
  
Referinţă Bibliografică:
Exercitii de meditatie / Ion Untaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1438, Anul IV, 08 decembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!