AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Cugetari >  


Autor: Ion Untaru         Publicat în: Ediţia nr. 1435 din 05 decembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Exerciţii de meditaţie
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Iubirea este legea de căpetenie în univers. 
  
- Vocaţia materiei este este să privească spre pământ că de acolo provine. Vocaţia spiritului este să privească cerul că de acolo provine. 
  
- Iluzia bogăţiei este o capcană în care oamenii cred şi cad (aproape) întotdeauna. Admir luciditatea de a evita şi capcana şi urmările nefaste ale acesteia. 
  
- Toţi oamenii greşesc dar câţi dintre au tăria să se îndrepte? 
  
- Ofer manuscrise geniale, refuzate peste tot. 
  
- Decepţionat de lume, cobor în mine. 
  
- În istorie cine a fost mai tare, acela a bătut cu pumnul în masă şi a făcut legile. Dar numai în favoarea sa. 
  
- Îndeletnicirile lucrative sunt necesare pentru traiul de fiecare zi, preocupările intelectuale sunt la fel de necesare pentru îmbogăţirea sufletească. 
  
- Violenţa fizică a oamenilor, politica de forţă a unor state denotă mai degrabă slăbiciune, lipsa spiritului de dreptate şi a adevărului. În perespectiva viitorului, nedreptatea echivalează cu autocondamnarea la dispariţie. Blestemat este acela care îşi pune nădejdea în oameni şi nu în Dumnezeu! 
  
- Dorinţa de îmbogăţire îi îndeamnă pe oameni să-şi dorească bani din ce în ce mai mulţi, scaune din ce în ce mai înalte şi cât mai multă putere de decizie, în perspectiva un confort şi a unui trai fără grija zilei de mâine. Dar tot ce trece de limita strict necesară din punct de vedere biologic, echivalează cu împingerea celorlalţi spre un trai din ce în ce mai pauper, cu mult sub această limită, silindu-i să se hrănescă cu pâinea suferinţei. 
  
- Iubirea este mai tare decât toate armele din lume. 
  
- Nebunia războaielor denotă şi un primitivism politic: suntem mai tari şi vom câştiga! Dar cel mai adesea acestea conduc la catastrofe nebănuite şi la suferinţe uriaşe pentru mii şi milioane de oameni nevinovaţi. 
  
Referinţă Bibliografică:
Exerciţii de meditaţie / Ion Untaru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1435, Anul IV, 05 decembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ion Untaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Untaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!