AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Introspectie >  


Autor: Ion Nălbitoru         Publicat în: Ediţia nr. 1539 din 19 martie 2015        Toate Articolele Autorului

Elohime, luminile se varsă! - autor Mădălina Bărbulescu

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Elohime, luminile se varsă!  
Pe vârfu-i, alunecând stele se prefiră,  
Dansează frenetic pe ram, scăldând lumină,  
Torcând lianele de inimi când sosiră;  
Elohime, luminile se varsă!  
Prinzând trunchiul lumii, secerându-l din mijloc,  
Tremurânde, cad pe frunza lui senină,  
Șovăită le devine ruga sub al limbii foc;  
Elohime, luminile se varsă!  
Peste rădăcini născânde, înfierate-n dor,  
Sfâșiită-i culmea-n haos când dorința se anină,  
Făcând cosmosul jăratic, din humă și din amor;  
Pelerinul meditează sub coroanele-i sublime,  
Murmurând din buza minții: „Se vărsară, Elohime!”  
  
Mădălina Bărbulescu şi-a petrecut copilăria pe meleagurile din Satul Cârstănești, Comuna Oteșani, Județul Valcea. Fiind singură la părinți, a experimentat jocul conversând cu cărțile. A cochetat cu poezia înca de la vârsta de 9 ani, dezvoltând ulterior o pasiune pentru literatură și creație. A scris sporadic până la vârsta de 16 ani, urmând o lungă perioadă de inactivitate scriitoricească.   
Apoi a absolvit profilul de filologie, în cadrul Grupului Școlar Constantin Brâncoveanu, Horezu, unde şi-a desăvârșit apetența pentru creație și frumos. A urmat Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene și ulterior masteratul în Managementul Uniunii Europene (Sibiu), perioadă care a produs o ruptură și mai adâncă în ceea ce însemna odinioară trăire prin condei. Studiile geofilosofice și culturale din cadrul organizației AGEAC, au relaționat cu muza sa interioară, reclădind cărămidă cu cărămidă năzuița tinerei Mădălina Bărbulescu spre cunoaștere și arta de a crea.   
Astfel, sub incidența unor intense trări interioare, de natură spirituală,la finele vârstei de 24 de ani, a reînceput să redea stih cu stih frânturi de sentimente, gânduri, aspirații, împletite în simbolistica învățăturii gnostice. Fiecare poem armonizează concepte ale cunoașterii autentice, regăsită în cultura marilor civilizații, reflectând nivele de evoluție spirituală sau aspecte oculte ale universului nostru psihologic.  
Actualmente, urmează cursurile Facultății de Litere (Română-Engleză) din cadrul Universității din Pitești.   
Poeta Mădălina Bărbulescu a publicat în mai multe reviste vâlcene: „Cultura Vâlceană”, „Povestea Vorbii”, „Anton Pann”, „Forum V.”, „Cultura Ars Mundi”, „Memoria Slovelor.” - (a LSR , filiala Vâlcea), Ziarul Linia1- (Județul Olt) etc. 
Referinţă Bibliografică:
Elohime, luminile se varsă! - autor Mădălina Bărbulescu / Ion Nălbitoru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1539, Anul V, 19 martie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ion Nălbitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Nălbitoru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!