CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Ion I. Părăianu         Publicat în: Ediţia nr. 2098 din 28 septembrie 2016        Toate Articolele Autorului

FILIALEI VÂLCEA A LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI I SE CÂNTĂ PROHODUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Filialei Vâlcea a Ligii Sriitorilor Români i se cântă prohodul 
  
Joi, 29 septembrie 2016, ora 17, în Sala Armelor din cadrul Cercului Militar Cluj-Napoca va avea loc ședința Cenaclului „Artur Silvestri” condus de doamna profesor Antonia Bodea, la care vor participa și unii președinți ai filialelor din țară și din străinătate. 
  
Trebuie amintit faptul că Liga Scriitorilor Români, al cărei fondator și președinte național este romancierul, criticul literar, poetul și eseistul Al. Florin Țene, aniversează 10 ani de la înființare: 2006 – 2016. 
  
Cu acest prilej se vor lansa două volume jubiliare: „OGLINDA Ligii Scriitorilor” și „Liga Scriitorilor la 10 ani de la infintare”, apărute la Editura Napoca Nova. 
  
În această perioadă de zece ani s-au înființat 34 de filiale în capitale de județe și în străinătate și 33 cenacluri literare, din care 13 în străinătate. Într-un deceniu de activitate în slujba culturii, această organizație profesională, nonguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ sau patrimonial, formată din creatori în domeniul literaturii 
  
a avut rezultate notabile în toate filialele. 
  
În acest material mă voi referi la Filiala Vălcea a LS, al cărei fondator și primul președinte a fost istoricul și scriitorul Petre Petria. De asemenea, acest neobosit căutător de comori și valori culturale a fondat și revista MEMORIA SLOVELOR, care din 2014 a-pare în ediție nouă, pe bază de voluntariat. Din acest motiv se cuvine să evidențiez colectivul de redacție. Redacror-șef: Ion Nălbitoru -Brezoi; redactori: Daniela Popescu -Spania; Ilie Fîrtat –Grădiștea; Ion Părăianu –Roșiile și Cristian Pătru –Călimănești. 
  
După ce, la 9 noiembrie 2013, Petre Petria ne-a părăsit trecând la cele veșnice, președite interimar al filialei, până pe 21 februarie 2014, când au avut loc noi alegeri, a fost domnul Eugen Petrescu, istoric, președintele Centrului de Cercetări Istorice „Pr. Dumitru Bălașa” al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” (Rm. Vâlcea). 
  
În data de 21 februarie 2014, la ora 10,30, în Sala de Conferințe a Arhiepiscopiei Râmnicului, domnul Eugen Petrescu, președintele interimar al filialei, a deschis ședința anuțând prezența la acest eveniment a președintelui Ligii Scriitorilor Români, domnul Al. Florin Țene, fiind însoțit de doamna prof. Antonia Bodea, membru în Comitetul Di-rector al L.S., de doamna Titina Nica Țene, membră în conducerea filialei Cluj și domnul prof. universitar Al. Stănescu, după care a dat cuvântul scriitorului Al. Florin Țene. 
  
S-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Petre Petria, de la decesul căruia s-au îm- plinit 6 săptămâni. 
  
Cu această ocazie, domnul Eugen Petrescu a lansat cartea PERSONALITĂȚI VÂLCENE – IN MEMORIAM PETRE PETRIA (1934 – 2013). 
  
În continuare, domnul Al. Florin Țene a făcut o scurtă prezentare a activităților celor 32 de filiale din țară și din diaspora. 
  
S-a trecut la alegerea Comitetului de Conducere al filialei. S-au făcut propuneri nominale. Supuse la vot, au fost aprobate în unanimitate. Numai că domnul Petrescu Eugen, propus ca președinte al filialei, a refuzat categoric din motive obiective și, a făcut dânsul propunerile în bloc, din anumite considerente. A propus: atenție ! 3 preoți în fruntea filialei: 1) Constantin Mănescu – Horezu , președinte; 2) Nicolae Moga – Voineasa, vicepreședinte; 3) Dumitru Popa – Lungești, vicepreședinte și, cel mai pregătit pe post, secretar, propus de subsemnatul, Ion Nălbitoru, singurul rămas de la prima votare. 
  
Erau niște cuvinte înțelepte: „Toate bune și la locul lor”. 
  
Numai că aici nu s-a nimerit sintagma. S-a supus din nou la vot. Preoții au preluat conducerea filialei Vâlcea a Ligii Scriitorilor. Între timp, preotul Nicolae Moga a demisionat 
  
fiind promovat în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. 
  
De la această dată, timp de 2 ani și 7 luni, președintele filialei L.S. Vâlcea n-a organizat nici o întâlnire cu membri filialei. De trei ori a venit la lansarea revistei MEMORIA SLOVELOR, evenimente organizate de domnul Ion Nălbitoru, redactor-șef al revistei și secretar al filialei 
  
De această situație, președintele național al L.S.R. domnul Al. Florin Țene a fost infor- 
  
mat de mai multe ori. În primăvara acestui an lansase o inițiativă, dar a murit înainte de a se naște. 
  
Se prefigurează că într-un timp nu prea îndepărtat filialei Vâlcea a LS i se va cânta prohodul. 
  
Nici domnul Țene nu poate struni, din prea multă gentilețe, așa cum ar trebui, conducerile unor anumite filiale. Să-mi ierte îndrăzneala, dar în această vară s-a aflat în județul Vâlcea, în stațiunea Călimănești și putea să aibă o întâlnire cu cei ce „conduc„ destinele acestei… filiale, pentru a le mai da anumite indicații, chiar cum și unde să direcționeze banii din cotizații. 
  
M-aș bucura dacă joi, 29 septembrie 2016, în „Raportul de activitate al Ligii Scriitori-lor în perioada 2006 – 2016” s-ar aminti ceva și despre activitatea filialei Vâlcea a Ligii Scriitorilor Filialei Vâlcea a Ligii Sriitorilor Români i se cântă prohodul 
  
Joi, 29 septembrie 2016, ora 17, în Sala Armelor din cadrul Cercului Militar Cluj-Napoca va avea loc ședința Cenaclului „Artur Silvestri” condus de doamna professor Antonia Bodea, la care vor participa și unii președinți ai filialelor din țară și din stră-inătate. 
  
Trebuie amintit faptul că Liga Scriitorilor Români, al cărei fondator și președinte național este romancierul, criticul literar, poetul și eseistul Al. Florin Țene, aniversează 10 ani de la înființare: 2006 – 2016. 
  
Cu acest prilej se vor lansa două volume jubiliare: „OGLINDA Ligii Scriitorilor” și „Liga Scriitorilor la 10 ani de la infiintare”, apărute la Editura Napoca Nova. 
  
În această perioadă de zece ani s-au înființat 34 de filiale în capitale de județe și în străinătate și 33 cenacluri literare, din care 13 în străinătate. Într-un deceniu de ac-tivitate în slujba culturii, această organizație profesională, nonguvernamentală, apo-litică, fără scop lucrativ sau patrimonial, formată din creatori în domeniul literaturii 
  
a avut rezultate notabile în toate filialele. 
  
În acest material mă voi referi la Filiala Vălcea a LS, al cărei fondator și primul pre-ședinte a fost istoricul și scriitorul Petre Petria. De asemenea, acest neobosit căutător de comori și valori culturale a fondat și revista MEMORIA SLOVELOR, care din 2014 a-pare în ediție nouă, pe bază de voluntariat. Din acest motiv se cuvine să evidențiez colec-tivul de redacție. Redacror-șef: Ion Nălbitoru -Brezoi; redactori: Daniela Popescu -Spa-nia; Ilie Fîrtat –Grădiștea; Ion Părăianu –Roșiile și Cristian Pătru –Călimănești. 
  
După ce, la 9 noiembrie 2013, Petre Petria ne-a părăsit trecând la cele veșnice, preșe-dite interimar al filialei, până pe 21 februarie 2014, când au avut loc noi alegeri, a fost domnul Eugen Petrescu, istoric, președintele Centrului de Cercetări Istorice „Pr. Du-mitru Bălașa” al Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” (Rm. Vâlcea). 
  
În data de 21 februarie 2014, la ora 10,30, în Sala de Conferințe a Arhiepiscopiei Râm- 
  
nicului, domnul Eugen Petrescu, președintele interimar al filialei, a deschis ședința a- nuțând prezența la acest eveniment a președintelui Ligii Scriitorilor Români, domnul Al. Florin Țene, fiind însoțit de doamna prof. Antonia Bodea, membru în Comitetul Di-rector al L.S., de doamna Titina Nica Țene, membră în conducerea filialei Cluj și dom-nul prof. universitar Al. Stănescu, după care a dat cuvântul scriitorului Al. Florin Țene. 
  
S-a ținut un moment de reculegere în memoria lui Petre Petria, de la decesul căruia s-au împlinit 6 săptămâni. 
  
Cu această ocazie, domnul Eugen Petrescu a lansat cartea PERSONALITĂȚI VÂL-CENE – IN MEMORIAM PETRE PETRIA (1934 – 2013). 
  
În continuare, domnul Al. Florin Țene a făcut o scurtă prezentare a activităților celor 32 de filiale din țară și din diaspora. 
  
S-a trecut la alegerea Comitetului de Conducere al filialei. S-au făcut propuneri nomi-nale. Supuse la vot, au fost aprobate în unanimitate. Numai că domnul Petrescu Eugen, propus ca președinte al filialei, a refuzat categoric din motive obiective și, a făcut dânsul 
  
propuerile în bloc. A propus: atenție ! 3 preoți în fruntea filialei: 1) Constantin Mă-nescu – Horezu , președite; 2) Nicolae Moga – Voineasa, vicepreședinte; 3) Dumitru Po-pa – Lungești, vicepreședinte și, cel mai pregătit pe post, secretar, propus de subsemna-tul, Ion Nălbitoru, singurul rămas de la prima propunere. 
  
Erau niște cuvinte înțelepte: „Toate bune și la locul lor”. 
  
Numai că aici nu s-a nimerit sintagma. S-a supus din nou la vot. Preoții au preluat con- ducerea filialei Vâlcea a Ligii Scriitorilor. Între timp, preotul Nicolae Moga a demisionat 
  
fiind promovat în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. 
  
Așa că, în 2 ani și 7 luni, președintele filialei L.S. Vâlcea n-a organizat nici o întâlnire cu membri filialei. De trei ori a venit la lansarea revistei MEMORIA SLOVELOR, eve-nimente organizate de domnul Ion Nălbitoru, redactor-șef al revistei și secretar al filialei 
  
De această situație, președintele național al L.S.R. domnul Al. Florin Țene a fost infor- 
  
mat de mai multe ori. În primăvara acestui an lansase o inițiativă, dar a murit înainte de a se naște. Se prefigurează că într-un timp nu prea îndepărtat filialei Vâlcea a LS i se va 
  
cânta prohodul. 
  
Nici domnul Țene nu poate struni, din prea multă gentilețe, așa cum ar trebui, condu-cerile unor anumite filiale. Să-mi ierte îndrăzneala, dar în această vară s-a aflat în jude-țul Vâlcea, în stațiunea Călimănești și putea să aibă o întâlnire cu cei ce „conduc„ desti-nele acestei… filiale, pentru a le mai da anumite indicații, chiar cum și unde să direcțio-neze banii din cotizații. 
  
M-aș bucura dacă joi, 29 septembrie 2016, în „Raportul de activitate al Ligii Scriitori-lor în perioada 2006 – 2016” s-ar aminti ceva și despre această situație concretă. 
  
Ion Părăianu 
  
  
Ion Părăianu 
  
Referinţă Bibliografică:
FILIALEI VÂLCEA A LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI I SE CÂNTĂ PROHODUL / Ion I. Părăianu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2098, Anul VI, 28 septembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Ion I. Părăianu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion I. Părăianu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!