CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Ion Deaconescu         Publicat în: Ediţia nr. 1666 din 24 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

Ion DEACONESCU - MANIFEST PENTRU SALVAREA CULTURII DE PRETUTINDENI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Scriitorii participanţi la cea de-a treia ediţie a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, ediţia a III-a, Craiova/ România, 17-21 septembrie 2015, atrag atenţia opiniei publice că, în ultimii ani, în plină globalizare generalizată, creaţia literară este supusă unor presiuni comerciale agresive, unei devalorizări a mesajului artistic în favoarea unor producţii culturale mediocre, nesustenabile din punct de vedere al valorii şi emoţiei. 
  
Patrimoniul literar al fiecărei naţiuni, ca şi cel universal, trebuie să genereze un amplu dialog între creatori, ca şi necesitatea imperioasă de a învăţa să ne cunoaştem şi să ne preţuim, într-o lume tot mai săracă în reflexe culturale şi artistice. 
  
Noi, scriitorii prezenţi la cea de-a treia ediţie a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, reuniţi în Craiova, oraş candidat la titlul de „Capitală Culturală Europeană“, în 2021, ne exprimăm speranţa că guvernele, forţele politice, instituţiile culturale, administraţiile publice locale de pretutindeni îşi vor regândi strategiile de susţinere permanentă şi eficientă a unor proiecte culturale de anvergură, de finanţare a diverselor manifestări ce vizează promovarea literaturii, a artei, a educaţiei prin cultură, a multilingvismului, pentru că poezia, în special, ca şi cultura, în general, se constituie într-o soluţie viabilă şi reală de salvare a Fiinţei şi a Umanităţii. Poeţii nu sunt „oameni invizibili“, ei au o mare vizibilitate în faţa contemporanilor, vocea lor este vizionară, când calmă, când reverberativă, un suflu simfonic ce implică întreaga viaţă şi istorie. 
  
Facem un apel către factorii culturali decizionali să acorde un sprijin financiar rezonabil uniunilor de creaţie, editorilor, organizaţiilor artistice non-profit, în condiţiile în care arta, cultura, educaţia au devenit tot mai periferice în multe ţări ale lumii, siluite de nonvaloare, promiscuitate, pauperitate, corupţie. 
  
Poezia vincit omnia! 
  
Prof.Univ. Dr. Ion DEACONESCU 
  
20 iulie 2015 
  
Craiova 
  
Referinţă Bibliografică:
Ion DEACONESCU - MANIFEST PENTRU SALVAREA CULTURII DE PRETUTINDENI / Ion Deaconescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1666, Anul V, 24 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ion Deaconescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ion Deaconescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!