CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Ioana Stuparu         Publicat în: Ediţia nr. 1651 din 09 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

ALEXANDRINA CHELU ŞI FLORIAN CHELU MADEVA - ROCK FILARMONICA ORADEA, de IOANA STUPARU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Alexandrina Chelu şi Florian Chelu Madeva - Rock Filarmonica Oradea 
  
Spre bucuria noastră, iar a mea în mod special, Alexandrina Chelu şi Florian Chelu Madeva au adus, din nou, „sonetul muzical” în Bucureşti. Nimic întâmplător, cei doi artişti de la Rock Filarmonica Oradea: Florian şi Alexandrina Chelu, tată şi fiică au fost invitaţii poetului Theodor Răpan, scriitor de sonete, cu prilejul evenimentului literar: Dublă lansare de carte: „Pas în doi” şi „Pur şi simplu”, organizat pe 15 iunie 2015, la Centrul Socio-Cultural „Jean Louiz Calderon”, Bucureşti. Astfel, într-o atmosferă de sărbătoare, în faţa unui public numeros alcătuit în special din oameni de cultură din ţară şi de peste hotare, cele două cărţi ale scriitorului Theodor Răpan: „Pas în doi” şi „Pur şi simplu” apărute recent la Editura Semne, şi-au luat zborul către eternitate. Dar nu înainte de a fi semnalate elogios de distinşii scriitori: Vladimir Alexandrescu (coordonatorul evenimentului), Ion Dodu Bălan, Aureliu Goci, Emil Lungeanu, Nicolae Dan Fruntelată, N. N. Negulescu, Geo Călugăru, Florentin Popescu, Nicolae Mătcaş (fost Ministrul Educaţiei în Republica Moldova), Alexandru Cetăţeanu (Revista „Destine”, Canada). Special invitat spre a aduce şi mai mult farmec evenimentului, actorul Florin Piersic a presărat pe nerăsuflate, petale umoristice, fiind nevoit să plece la un alt spectacol. 
  
Prin măiestria şi munca asiduă a celor doi artişti de la Rock Filarmonica Oradea - Alexandrina Chelu şi Florian Chelu Madeva, sonetul muzical a fost încoronat aşa cum merită. Cu o sensibilitate demnă de toată lauda şi iubirea, Alexandrina Chelu a interpretat vocal mai multe sonete, printre care, surpriză, şi sonetul meu „Daţi-mi un fluier”, cuprins în Antologia Sonetului Românesc, lucrare unicat în trei volume, realizată de poetul Radu Cârneci. Acompaniamentul la chitară precum şi vocal a venit ca o mireasmă de flori de câmp, din partea domnului Florian Chelu Madeva, cel care, de ani de zile, a compus muzica pentru câteva sute de sonete şi continuă să compună, publicându-le în volume de autor, iar capătul acestei minunate căi numai domnia sa îl cunoaşte sau „îl va cunoaşte”. 
  
În cea de a doua seară, pe 16 iunie 2015, la acelaşi Centru Cultural „Calderon”, unde poeta Victoria Milescu îşi lansa una dintre cărţi, Alexandrina Chelu şi Florian Chelu Madeva au făcut un scurt popas muzical, înainte de a lua trenul către Oradea, spre a ne înmulţi bucuria: au interpretat un sonet compus de Victoria Milescu. Acustica sălii şi dăruirea interpreţilor au lăsat înscrise în sufletele celor aflaţi în sală momente de neuitat! 
  
Mulţumim! 
  
IOANA STUPARU 
  
Referinţă Bibliografică:
ALEXANDRINA CHELU ŞI FLORIAN CHELU MADEVA - ROCK FILARMONICA ORADEA, de IOANA STUPARU / Ioana Stuparu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1651, Anul V, 09 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioana Stuparu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Stuparu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!