AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Pamflet >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1698 din 25 august 2015        Toate Articolele Autorului

BAU-BAU ÎN CONTEMPORANEITATE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
BAU-BAU ÎN CONTEMPORANEITATE 
  
O sintagmă culeasă din înţelepciunea poporului român condensată în minunatele perle ascunse în proverbe, spune că „Frica păzeşte ţarina”. Aşa şi este, chiar dacă „frica învinge, însă nu convinge”. 
  
Faptul acesta mi-a fost certificat încă o dată, demonstrându-mi-se necesitatea existenţei unei „instituţii a lui Bau-Bau”, la care să poţi face apel, în caz de necesitate, pentru a-ţi putea impune voinţa în faţa celorlalţi. În decursul timpului, Bau-Bau a îmbrăcat diferite forme, de la cele mai arhaice şi mai hidoase – babe cloanţe cotoroanţe, mume ale pădurii, zmei, pricolici, strigoi, draci etc. – până la cele mai moderne şi mai subtile: miliţie, securitate, poliţie, jandarmi, mineri, servicii secrete, guvernanţi incompetenţi etc. Faptul este o certitudine şi fac această afirmaţie în cunoştinţă de cauză, pe baza rezultatelor culese din practică. E şi firesc, dacă tot se face reformă şi totul se reformează, nici Bau-Bau nu poate fi ocolit. Trebuie şi el să se supună imperativelor vremii. 
  
Cultura organizaţională a instituţiei lui Bau-Bau, trebuie să se constituie în factorul decisiv al reuşitei reformei. Modificarea acestei culturi depinde numai de noi, iar promovarea ei este obligatorie chiar dacă din monştri sacri ai poveştilor copilăriei noastre se va alege praful. În urma reformei, rămâne doar numele generic de Bau-Bau, sub care se ascund spaimele timpurilor moderne. Elocvent în acest sens, este exemplul următor: 
  
Bau-Bau a fost concediat 
  
Din funcţia de sperietoare, 
  
Şi-ntr-o arhivă-a fost plasat, 
  
Menit să piară în uitare. 
  
În loul său, drept candidat, 
  
E altul, cu o şansă mare – 
  
Bau-Bau, fiind concediat 
  
Din funcţia de sperietoare. 
  
Pe pielea mea am constatat: 
  
Trimiţând puştiul la culcare, 
  
Atunci îmi dete ascultare, 
  
Când De.Ne.A. am pronunţat – 
  
Bau-Bau fiind concediat. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
BAU-BAU ÎN CONTEMPORANEITATE / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1698, Anul V, 25 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!