CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1695 din 22 august 2015        Toate Articolele Autorului

RĂZBUNAREA MESERIAŞULUI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RĂZBUNAREA MESERIAŞULUI 
  
Omul s-a născut liber, iar spiritul său nu poate fi încătuşat în „temniţa cuvintelor”. Instinctiv, el urăşte orice aluzie la vreo formă de constrângere. Demult, lucram la Combinatul de Utilaj Greu, într-o secţie condusă de fratele unui poliţist de la „cercetări penale”. 
  
Oricine afla despre fratele poliţist, îşi schimba optica faţă de şeful secţiei. De altfel, schimbarea era îndreptățită „șeful” mândrindu-se cu poziția socială a fratelui său, ori de câte ori avea ocazia. Se pare că prin această atitudine încerca să-și creeze o aureolă de om superior, insensibil și intangibil. Din păcate, pentru el, efectul nu fusese cel scontat, întrucât în viziunea colectivului de muncitori pe care îi coordona, etalonul pentru prostie era „ţianul”, având ca submultiplu „miliţianul”, iar ca multiplu „poli...”. Unul dintre strungari se afla în conflict, nedeclarat, cu „şeful”, iar când acesta i-a solicitat să execute o piesă urgentă, omul a aruncat o privire pe desen, după care a pus o mână de şpan pe schiţă. Bine-nţeles, a fost chemat la directorul unităţii, pentru explicaţii. „Am strunjit exteriorul şi am găurit interiorul, iar rezultatul a fost o mână de şpan”, s-a justificat strungarul, întinzând desenul. Directorul a rămas fără replică, pe schiţă fiind cotat diametrul interior al piesei la exterior, iar exteriorul la interior. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
RĂZBUNAREA MESERIAŞULUI / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1695, Anul V, 22 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!