AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1694 din 21 august 2015        Toate Articolele Autorului

PRACTICA PRODUCTIVĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PRACTICA PRODUCTIVĂ 
  
Pe vremuri, la temelia procesului educațional, exista un principiu foarte sănătos, menit să asigure tinerilor, la finalul studiilor, un minim de experiență în meseria pentru care s-au pregătit. 
  
Pe baza lui, teoria se completa cu practica, iar elevii liceelor industriale prestau o activitate productivă în întreprinderile cu care şcolile aveau contracte. Astfel, la sfârşitul anul doi, mi-am desfăşurat practica în secţia de strungărie a Întreprinderii mecanice de material rulant „16 Februarie”. Nu eram străin de o astfel de activitate, întrucât mă deprinsesem cu ea în cadrul atelierului şcoală. Am fost repartizat la un meseriaş în vârstă, pe un strung „antic”, de tip Iosif Rangheţ. Bătrânul tocmai îşi montase o plăcuţă videa, marca Poldy, pe cuţitul de degroşat şi, dornic de o ţigară, m-a instruit rapid punându-mă să execut o operaţie simplă. Înainte de a pleca, m-a avertizat asupra posibilităţii ruperii cuţitului, aşezând potenţialul eveniment sub incidenţa pedepsei soldată cu smulgerea urechilor. În pofida avertismentului, am făcut ţăndări plăcuţa la primul contact cu materialul. Am oprit strungul şi am tulit-o înainte ca bătrânul să mă înhaţe și să-și pună în practică amenințarea. M-a ajuns doar ecoul sudălmilor şi ameninţărilor proferate de către „păgubit”. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
PRACTICA PRODUCTIVĂ / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1694, Anul V, 21 august 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!