AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1687 din 14 august 2015        Toate Articolele Autorului

LUMEA FĂRĂ „ADVANCED TECHNOLOGY”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
LUMEA FĂRĂ „ADVANCED TECHNOLOGY” 
  
Deseori, mă întreb cum a trăit lumea, fără automobile, telefoane celulare sau internet? Îmi pare că era mult mai calmă şi mai răbdătoare, nefiind supusă bombardamentului informaţional de azi. Ştirile veneau pe calea undelor şi prin intermediul ziarelor, veştile prin scrisori, iar distanţele nu se volatilizau în spaţiul virtual al internetului. Oamenii erau sedentari, astfel că o călătorie de la sat la oraş şi invers, se transforma într-un adevărat eveniment. Din această pricină, în satele ardeleneşti, s-a păstrat sintagma potrivit căreia, „Cine merge la Cluj, doarme în tindă”, adică pleacă la drum, cu noaptea în cap. Chiar şi după dezvoltarea reţelelor de transport, bunicul respecta cu sfinţenie acest „postulat”. Când rămânea la noi până a doua zi, la trenul de dimineaţă, se trezea pe la ora trei din noapte şi pornea spre gara aflată la 15 minute de mers pe jos. Mama îl întreba „Unde mergi tată, la ora asta?”, iar el răspundea invariabil: „La gară! Că nu stă trenu’ după mine! Să rămâneţi cu bine şi la bună vedere!” 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
LUMEA FĂRĂ „ADVANCED TECHNOLOGY” / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1687, Anul V, 14 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!