AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1685 din 12 august 2015        Toate Articolele Autorului

MARY POPPINS, „DE GHERLA”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MARY POPPINS, „DE GHERLA” 
  
Copilăria... vârstă a încrederii totale şi, implicit, a unor acţiuni nesăbuite, cu urmări nu tocmai fericite, întotdeauna. Fiind în plin proces de socializare, căutam să imit, cât mai fidel, personajele filmelor acelei vremi. Aşa s-a întâmplat şi cu Mary Poppins, eroina filmului omonim lansat prin 1964. Intrigat şi impresionat de faptul că Mary plutea uşor şi ateriza la punct fix folosindu-se de o umbrelă, mi-am imaginat că şi eu pot face aşa ceva. În curtea locuinţei de la Cluj, exista un coteţ de găini, de pe care, noi, prichindeii, realizam salturi cu umbrele dezarticulate, asemeni eroinei din film. Sigur, ele nu mi-au dat satisfacţie. 
  
Adevărata provocare, am întâlnit-o într-o vară, când la bunicii fiind, la Gherla, am găsit o umbrelă imensă, bătrânească. Mai trebuia doar un loc de lansare, pe măsura ei. Şi l-am descoperit: şura! Sub ochii plini de admiraţie ai prichindeilor provinciali, am executat saltul care m-a costat o vară de joacă, trebuind să stau o lună de zile cu piciorul în ghips. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
MARY POPPINS, „DE GHERLA” / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1685, Anul V, 12 august 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!