CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1671 din 29 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

UN MIT SPULBERAT
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
UN MIT SPULBERAT 
  
Omul se naşte cu dorinţa de a învăţa. Copilul, însetat de cunoaştere, pune nenumărate întrebări, scormonind după informaţii. De altfel, educaţia stimulează această dorinţă nativă, canalizând-o şi satisfăcând-o. 
  
Prin a doua decadă a secolului XX, consideram iarna drept cel mai frumos anotimp, din pricina cadourilor pe care le primeam de la şcoală, de la locurile de muncă ale părinţilor, de la moş Nicolae şi de la moş Crăciun devenit, vremelnic, moş Gerilă. An de an, îmi promiteam că am să-l întâmpin pe moş Nicolae, când va veni să-mi lase cadourile în ghetuţe. Exasperat de repetatele eşecuri, începusem să dau crezare zvonurilor răutăcioase ale copiilor mai mari care, în spiritul unei educaţii ce viza înlăturarea „obscurantismului”, susţineau că „moş Nicolae nu există”. 
  
Ros de îndoială, am pornit „cercetările”, în urma cărora, într-o geantă veche, pitită în debara, am descoperit cadourile pe care urma sa mi le aducă „moşul”. Atunci, în mine, a murit bucuria şi magia sărbătorii, s-a spulberat un mit, iar evenimentul a intrat în mediocritate. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
UN MIT SPULBERAT / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1671, Anul V, 29 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!