AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1661 din 19 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

SURPRIZA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SURPRIZA 
  
Pe la jumătatea secolului al XX-lea, media începea să „pătrundă” în fiecare casă, prin intermediul aparatelor de radio. A avea un radio în proprietate, era o performanţă. În pas cu vremea, industria electrotehnică românească începuse a se mişca, astfel că, prin anul 1949, întreprinderea bucureşteană Radio Popular a asamblat primul radioreceptor. Un astfel de aparat, care emitea bâzâieli, pocnete şi vâjâieli exasperante din care cu greu puteai desluşi transmisia emisiunilor, au avut şi ai mei. 
  
Seară de seară, cu urechea lipită de difuzor, mă străduiam să descifrez poveştile de la emisiunea mea preferată, intitulată „Noapte bună copii”. Recepţia era extrem de proastă, dar eu mă aflam în culmea fericirii. 
  
Cu degetul pe buze şi cu sprâncenele încruntate, le ceream imperativ celor prezenţi, să păstreze liniştea.Apoi, în 1960, când întreprinderea „Radio Popular” a devenit uzina „Electronica”, lucrurile s-au schimbat radical. Aşa se face că, la doar câţiva ani distanţă de la eveniment, tata mi-a făcut o surpriză extraordinară! Într-o după-amiază, întors acasă de la grădiniţă, am rămas mut de uimire, văzând că locul vechiului şi enervantului radiou fusese luat de elegantul, modernul şi atrăgătorul „Electronica” cu pik-up. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
SURPRIZA / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1661, Anul V, 19 iulie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!