CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Amintiri >  


Autor: Ioan Ciorca         Publicat în: Ediţia nr. 1657 din 15 iulie 2015        Toate Articolele Autorului

CANTINA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CANTINA 
  
În urmă cu vreo cinci decenii, în actuala clădire a Curţii de Conturi de pe strada Moţilor, se afla sediul Raionului de partid Cluj, unde mama era angajată în calitate de „femeie de serviciu”. Munca ei începea dimineaţa la ora patru şi se încheia târziu, după prânz. Întâmplarea făcuse ca locuinţa noastră să fie situată peste drum, fapt ce îi permitea mamei să fugă, în jurul orei 12, până acasă, să vadă ce-i face fiul, adică eu, rămas singur, în grija vecinelor care se nimereau a lucra în tura de după amiază. Apoi, mama mă lua cu ea, până se întorcea tata de la fabrică. 
  
Era tocmai timpul potrivit: la cantina activiştilor de partid, se încheia prepararea prânzului. Stăteam sub geamul cantinei şi adulmecam, încercând să mă dumiresc ce se pregătea şi aşteptând, nerăbdător, să mă vadă vreo bucătăreasă. „Minunea” se înfăptuia mereu: geamul se deschidea, iar o voce de femeie mă îndemna: „Vino şi mănâncă!” Eu răspundeam, înghiţind în sec: „Dacă v-o rămas ...” după care o zbugheam înăuntru, fără a mai aştepta o nouă invitaţie. 
  
Ioan CIORCA 
  
Referinţă Bibliografică:
CANTINA / Ioan Ciorca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1657, Anul V, 15 iulie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Ioan Ciorca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciorca
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!