Istorie

Inchisorile comuniste

Inchisorile comuniste poarta o amintire trista despre viata omului ce ajungea deseori pe unele dintre cele mai joase trepte posibile ale existentei. Lasand la o parte pedepsirea celor nelegiuiti, lucru ce este aproape uitat de catre acei tortionari ai inchisorilor comuniste. Aici se petreceau fapte de nedescris, tot timpul fiind indreptate catre cei care nu aveau frica in a spune lucrurilor pe nume.

In aceste inchisori comuniste nu se urmarea numai pedepsirea si corectarea obiceiurilor rele, ci si modificarea mintii dupa placul tortionarilor, lucru ce mai poarta denumirea si de experiment. Inchisoarea, in acele vremuri, devenise un instrument folosit pentru dominarea politica, loc in care ajungeau toti care se opuneau in orice fel, verbal sau fizic, acelui regim communist.

Perioada comunismului a ramas si va ramane  pentru totdeauna o pagina intunecata in istoria romanilor. Indata ajuns la putere, Partidul Comunist a introdus acest sistem neomenesc de organizare in toate penitenciarele din Romania luat ca exemplu de la Rusia Sovietica.

Partidul communist a introdus regimul sovietic din penitenciare in special in locurile unde erau detinutii politici. Inchisorile erau de mai multe feluri, una mai barbara si mai inspaimantatoare decat alta. Pentru ai mentine pe detinutii politici intr-o teroare si mai mare ei erau des transferati dintr-un penitenciar in altul.