CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Iacob Cazacu Istrati         Publicat în: Ediţia nr. 1842 din 16 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

O lecţie de convieţuire paşnică
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prietenii din Canada mi-au trimis recent ştirea că primarul de Quebec refuză să scoata carnea de porc din meniul de la “School cantina” şi 
  
explică de ce. 
  
Părinții musulmani au cerut eliminarea de carne de porc din toate cantinele școlare, într-o suburbie din localitate. Primarul din suburbia Montreal de Dorval a refuzat, iar notarul orașului a trimis o notă către toți părinții pentru a le explica... "Musulmanii să înțeleagă clar: trebuie să se adapteze la viața din Canada și Quebec, la obiceiurile,tradițiile sale, odată ce au ales să emigreze in aceasta tara. Ei trebuie să se integreze și să învețe să trăiască în Quebec. Ei trebuie să înțeleagă că numai ei trebuie să-și schimbe stilul de viață, nu canadienii care i-au primit cu generozitate. Ei trebuie să înțeleagă că în niciun caz canadienii nu sunt nici rasisti, nici xenofobi, din moment ce au acceptat mulți imigranți, dar canadienii nu sunt dispuși să renunțe la identitatea și la cultura lor. Canada este un teren de bun venit, deci nu numai primarul de Dorval salută străinii, ci toții locuitorii canadiani din Quebec-ca un întreg. În cele din urmă, ei trebuie să înțeleagă că în Canada (Quebec), cu rădăcinile sale creștine, pomul de Crăciun, bisericile și festivalurile religioase, religia trebuie să rămână în domeniul privat. Municipalitatea Dorval are dreptul de a refuza orice concesii pentru Islam și Sharia. Pentru musulmanii care nu sunt de acord cu secularismul și nu se simt confortabil în Canada, există 57 de țări musulmane frumoase în lume, multe dintre ele subpopulate, gata să-i primească bine, cu brațele deschise halal, în conformitate cu Sharia. Dacă v-ați părăsit țara pentru Canada și nu pentru alte țări musulmane, este pentru că ați considerat că viața este mai bună aici, decât în altă parte. Răspundeți cu toții la întrebarea "De ce este mai bine aici, în Canada unde am dorit să trăim?" Iată: o cantină cu carne de porc - este o parte a răspunsului. Și, dacă nu vă place stilul nostru de viață din Canada, mergeti înapoi, întoarceți-vă la voi acasă, în țările voastre sau alegeți altceva. Noi nu v-am cerut să veniți aici. A fost alegerea voastră! 
  
O explicaţie simplă din care ar trebui să tragă invăţăminte nu numai musulmanii din Canada, dar şi din ţările europene. Şi nu numaai ei, dar şi toţi acei care dintr-un motiv sau altul şi-au ales ca loc de trai alte ţări decât cele de baştină. Şi ruşii au la această temă o zicătoare înţeleaptă, care afirmă că n-ai ce căuta într-o mănăstire străină cu propriul statut. Drept că nultă lume nu prea ţine cont de aceste reguli într-un fel elementare. Din această cauză şi avem ceea ce avem… 
  
Eu cred, că această întâmplare poate servi ca o lecție- etalon pentru toate Guvernele țărilor care acceptă imigranți… Este Adevărul adevărat pentru toate neamurile care pleacă cu traiul în alte țări: - SUNT DATORI SĂ ACCEPTE CULTURA ACELEI ȚĂRI CARE I-A ADOPTATȘI PUNCTUM. 
  
Rușii, bulgarii, găgăuții, ungurii, țiganii și alte minorități din Romania Mare și Mică să fie buni să accepte limba, obiceiurile și tradițiile noastre naționale românești. 
  
Referinţă Bibliografică:
O lecţie de convieţuire paşnică / Iacob Cazacu Istrati : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1842, Anul VI, 16 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Iacob Cazacu Istrati : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Iacob Cazacu Istrati
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!