AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Gigi Stanciu         Publicat în: Ediţia nr. 1776 din 11 noiembrie 2015        Toate Articolele Autorului

Brăila, oraş vechi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Oraşul meu natal  
 
Vechea aşezare pe malul stâng al Dunării ce apare într-o mai veche descriere geografică cu numele de „Drinago”, Brăila este menţionată în legătură cu un privilegiu de transport şi comerţ acordat neguţătorilor braşoveni. Oraşul a fost ocupat de turci în 1538-1540, până la sfârştul războiului ruso-turc. Numele Brăilei este toponim de origine autohtonă. Factorul care a contribuit la dezvoltarea Brăilei a fost libertatea comerţului pe Dunăre şi pe mare: grâne, produse animaliere şi sare.  
 
În 1896, Brăila cunoaşte multe modificări şi realizări: pavaj, felinare pe străzi, farmacii, staţii meteo, spital militar, dobândeşte chiar statut de oraş porto-franco.  
În muzeul de artă am văzut cusături şi costume populare, covoare făcute la război şi pături.  
 
Am aflat şi ce personalităţi s-au născut în Brăila: Nicu Alifantis, cântăreţ de muzică folk; Ana Aslan, medic român specialist în gerontologie; Harcleea Darcle, soprană; Maria Filotti, actriţă şi directoare la Şcoala de Teatru; Panait Istrati, scriitor; Gheorghe Naun, pictor şi gravor.  
 
Pentru că vacanţa a fost scurtă îmi doresc să o mai pot vizita şi să mă mai plimb pe faleza Dunării şi pe Bulevardul Belvedere.  
 
 
Acest articol a fost redactat de eleva Mihaela Iosif , 12 ani  
 
Referinţă Bibliografică:
Brăila, oraş vechi / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1776, Anul V, 11 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!