AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Istorie >  


Autor: Gigi Stanciu         Publicat în: Ediţia nr. 1485 din 24 ianuarie 2015        Toate Articolele Autorului

Maximilien de Robespierre
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Maximilien Francois Marie Isidore de Robespierre a trăit între 6 mai 1758 și 28 iulie 1794, fiind un politician, avocat și una dintre cele mai cunoscute și influențe personalități ale Revoluției Franceze.

Ca membru al mai multor grupări importante printre care și Clubul Iacobin, Robespierre s-a opus conceptului de pedeapsă cu moartea și a luptat pentru abolirea sclaviei, susținând totodată egalitatea acordării drepturilor și înființarea unei republici.

Fiind membru al Comitetului pentru siguranță publică, a reprezentat o personalitate importantă în perioada Revoluției cunoscută și ca Regimul de teroare, regim terminat la câteva luni după arestarea și executarea lui Robespierre, ca urmare a reacției thermidoriene, o revoltă împotriva celor din Clubul Iacobin.

Influențat de filosofi ai Epocii Luminilor precum Rousseau și Montesquieu, Robespierre a fost un susținător capabil al principilor burgheziei de aripă stângă, apărarea perspectivelor proprii făcându-l să merite numele de “Incoruptibilul”.  
 
Cealera Andreas clasa a X a B  
 
Referinţă Bibliografică:
Maximilien de Robespierre / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1485, Anul V, 24 ianuarie 2015, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!