CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Gigi Stanciu         Publicat în: Ediţia nr. 1405 din 05 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

ÎNTÂMPLĂRI LA PIRAMIDĂ

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Bună ziua,

Vă trimit atașat compunerea făcută de Mihai, la îndrumarea dvs. Sper, cu acesta ocazie că va fi mai atent la orele de istorie pe care dvs. le predați cu atâta drag.

Vă mulțumesc.
Cu stimă,
Agafiței Oana  
 
 
 
 
 
ÎNTÂMPLĂRI LA PIRAMIDĂ  
 
- compunere -  
 
La muzeul Egiptean din Cairo, profesorul Rameses se întâlneşte cu un student pe care îl cheama Kanon. Kanon doreşte să afle cum în antichitate , la piramidele din Giza, a fost furată o comoară.  
 
Profesorul Ramses, îi spune ca în urmă cu 3000 de ani, Mumia Pierzaniei a furat o comoară care nu a fost gasită nici în zilele noastre. Se crede ca Mumia caută faimoasa Amuletă Sfântă din Giza.  
 
Dupa cele spuse de profesor, Kanon pleacă în Egipt la piramide. Ajuns acolo, totul era neschimbat. La intrarea in piramida, Kanon se impiedică şi se loveşte la cap. Când îşi revine, vede în fata lui o mumie care îi spunea:  
 
- Dă-mi Amuleta din Giza. E a mea!  
 
Kanon o ia la fugă, având în mână, ca prin minune, Amuleta pe care mumia o dorea.  
 
Speriat fiind, Kanon găseşte o ascunzătoare, dar când intră acolo, vede în jurul lui o mulţime de obiecte vechi, aur si bijuterii. Era comoara furată de Mumia Pierzaniei.  
 
Cu Amuleta Sfantă în mană, Kanon reuşeşte în acea incapere a comorii, să transforme Mumia în stană de piatră pentru totdeauna.  
 
Cu ajutorul lui Kanon, comoara poate fi văzută acum la muzeul de antichitati egiptene din Cairo.  
 
 
AGAFIŢEI MIHAI LAURENŢIU  
 
C.N.A "REGINA MARIA"  
 
CLASA A V-A B  
 
Distinsă doamnă,
scumpă mămică a acestui minunat copil, este atent la ore și chiar foarte receptiv!  
 
Si ii plac foarte mult orele de istorie.  
Cu mult drag,  
profesoara Stanciu Gigi  
 
Referinţă Bibliografică:
ÎNTÂMPLĂRI LA PIRAMIDĂ / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1405, Anul IV, 05 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!