AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Gheorghe Vicol         Publicat în: Ediţia nr. 1426 din 26 noiembrie 2014        Toate Articolele Autorului

Legenda măgărușului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
LEGENDA MĂGĂRUŞULUI 
  
Cică odată, demult, Dumnezeu şi cu Sfântul Petru au coborât pe Pământ să vadă cum mai trăiesc oamenii. Şi cum mergeau ei aşa, au dat la marginea unui sat peste un copil care plângea foarte tare. 
  
- De ce plângi, măi copile? l-a întrebat Sfântul Petru. 
  
- N-am cu cine să mă joc. La noi în sat eu sunt cel mai mic şi nimeni nu vrea să se joace cu mine! 
  
- Poate că sunt ocupaţi copiii mai mari cu treburi pe lângă casă, ori au de învăţat, spuse împăciuitor Sfântul Petru, nu neapărat sunt răi cu tine. De ce nu te împrieteneşti cu un pui de animal? 
  
- Păi mi-a adus tata, pe rând, un pui de zebră, de cal, de leu, de iepure, ba chiar şi de cămilă, dar nici unul nu mi-a plăcut. Eu aş vrea unul mai hazliu. Şi copilul iar începu să plângă. 
  
Dumnezeu se întoarse spre Sfântul Petru şi zâmbi: 
  
- Petre, haide să adunăm o grămăjoară de lut din malul de lângă drum! 
  
După ce munciră ei o bucată bună de vreme şi terminară de adunat lutul, Sfântul Petru cără apă de la fântâna din apropiere şi-l înmuie bine, apoi Dumnezeu se apucă să modeleze un pui de animal cum nu mai făcuse niciodată. Îşi aminti de spusele copilului şi-i făcu trup de zebră, cap asemănător cu al calului, coadă de leu, urechi de iepuroi şi-l acoperi cu păr ca al cămilei. Când îl termină, suflă şi îi dădu viaţă. 
  
Copilul bătu din palme şi începu să râdă. 
  
- Ce frumos e! Ce pui e ăsta? Că tare drag îmi este! 
  
- Puiul acesta este un măgăruş şi ţi-l dăruim, spuse Dumnezeu şi plecă mai departe cu Sfântul Petru. Erau bucuroşi că-l văzuseră fericit pe micul copil. 
  
Abia făcură câţiva paşi şi Sfântul Petru îl auzi pe Dumnezeu rostind: 
  
- Ştii, Petre, fiindcă i-a plăcut atât de mult acestui copil puiul pe care i l-am dăruit, voi face din măgăruş un animal pe care să-l iubească toată lumea. Când peste mulţi ani Fiul Meu, Iisus, va intra în Ierusalim, nu va călări un cal mândru, nici o cămilă puternică, ci un modest măgăruş. Va fi un simbol al sărăciei şi simplităţii, aşa cum, de fapt, trăiesc marii oameni. 
  
Referinţă Bibliografică:
Legenda măgărușului / Gheorghe Vicol : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1426, Anul IV, 26 noiembrie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gheorghe Vicol : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Vicol
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!