CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 1949 din 02 mai 2016        Toate Articolele Autorului

Gheorghe A STROIA - VINO PĂRINTE BLÂND... DE PASTI !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dragi prieteni,  
 
Deoarece se apropie Slăvita Înviere a Domnului, Sfintele Paşte, mă adresez tuturor celor care au fost, într-un fel sau altul, alături de noi, care au crezut în ceea ce facem şi au ridicat, cu fiecare cărămidă pusă la temelia noastră, la rang înalt - de prietenie, cinste şi onoare nefăţarnică, toate întreprinderile noastre. Armonii Culturale, revista universală de creaţie şi atitudine culturală, a reunit, în marea familie culturală creată, de mai bine de 5 ani de zile încoace, nume şi creaţii valoroase ale românilor şi nu numai, din toată lumea. Ne-au călcat cu încredere pragul, maeştri ai condeiului sau ai penelului, s-au înrolat în rândurile noastre, mai tineri scriitori sau artişti, care au devenit foarte repede embleme ale contemporaneităţii. Toate proiectele noastre culturale – revista tipărită şi cea online, antologiile Armonii Culturale, au devenit rampe de lansare pentru mulţi dintre noi, reuşind să reunească în pagini vii de literatură dorurile, visele, dar şi împlinirile românilor. Ne dezicem, aşa cum am afirmat dintotdeauna, de faptele rele ale compatrioţilor noştri, fapte care nu ne reprezintă, nici ca individualitate, nici ca neam! Ne rugăm pentru sufletele lor, ca să se regăsească, să iasă spre îndreptare întru Întâmpinarea Domnului, ca să-i binecuvânteze cu lumina cunoştinţei, pentru a deveni, din nou, drepţi şi buni, aşa cum sunt, de altfel, românii adevăraţi.  
 
Primim, în schimb, cu mare bucurie, orice faptă frumoasă, orice iniţiativă lăudabilă, orice suflet de român care are ceva bun şi valoros de făcut, ori de arătat lumii întregi. Lor le mulţumim, pentru cinstea de a ne numi prieteni! Lor, acestor suflete pline de nobleţe şi românism, care ştiu să fie cu fiecare clipă mai buni, mai generoşi, mai valoroşi! Fie ca Sfintele Paşte să vă aducă în suflet şi în case, binecuvântările Părintelui Luminii, să vă umpleţi de sănătate şi bucurie, să vă fie sufletul o mare de pace şi linişte! Fiţi aproape de toţi cei dragi, cu sinceritate şi căldură, pentru ca să primiţi Lumina Sfântă a Jertfei spre Viaţă! Fie ca aceste sfinte sărbători să vă încarce trupul cu odihnă şi sufletul cu aromă de Cer! Mulţumim, din suflet, întregului colectiv redacţional, colaboratorilor, cititorilor fideli ai revistei şi tuturor AUTORILOR Armonii Culturale, care trudesc întru trimiterea spre lumină a Cuvântului!  
 
SĂRBĂTORI FERICITE! UN PAŞTE FERICIT!  
 
Acum, este fără umbră de îndoială, o perioadă optimă curăţirii sufletului prin mântuitoarea spovedanie, prin căinţă sinceră şi curată, pentru toate rănile fiinţei noastre, ştiute şi neştiute în faţa Domnului. Jertfa sa de sânge, unică şi irepetabilă, ne face poate să ne gândim mai mult, sau să regândim, relaţia noastră identitară cu Dumnezeu. Îl supăr pe Părintele meu? Îl necinstesc? Îl răstignesc iar şi iar, cu păcatele mele? Îi nesocotesc poruncile, pe care ar trebui să le văd ca pe un îndreptar spre mântuire, ca pe nişte mângâieri vindecătoare în vremuri de restrişte? Da, cu siguranţă, acestea şi mai mari decât acestea am făcut! Sunt om, sunt nevrednic şi păcătos, cu toată fiinţa mea! Să accept aceasta şi să mă resemnez? Niciodată!...  
 
Vino, Părinte blând,  
vindecă-mi toate neputinţele:  
picioarele mele sunt drepte,  
dar mersul eu e şchiop,  
ochii mei sunt întregi,  
dat văzul meu e-nceţoşat,  
urechile mele sunt deschise,  
dar auzul meu nu-i deplin,  
mâinile mele sunt drepte,  
dar pline de tină şi colb,  
fiinţa mea e născută din Tine,  
dar o simt încărcată de moarte!  
 
Vino, Părinte blând,  
Vindecă-mi toate păcatele,  
şterge-le cu Lumina Ta neîncepută,  
spală-le cu Jertfa Ta nemuritoare,  
Usucă-le cu suflul Tău Sfânt,  
Ridică-le cu mâinile Tale de Foc!  
Îţi mulţumesc, Părinte blând,  
Că mă asculţi în fiecare clipă,  
Nu mă trimiţi în bezna nefiinţei,  
Ca plată pentru ce sunt acum!  
Nu mă lăsa, ridică-mă,  
Ridică-mă din noroiul fiinţei,  
şi adu-mă mai aproape de tine!  
Acum şi-n ceasul nefericirii mele,  
Arată-mi unde e Viaţa,  
Ca să mă îndrept întru acolo!  
 
SĂRBĂTORI LUMINATE, CU SĂNĂTATE, PACE ŞI BUCURIE!!! HRISTOS A ÎNVIAT!  
 
Vă doresc o zi superbă, cu mult soare!  
 
Gheorghe A. STROIA  
Adjud, 30 aprilie 2016  
--------------------------------  
DETALII DE CONTACT  
GHEORGHE A. STROIA  
Scriitor - Editor - Membru al ARA  
28/30 Siret, 625100 Vrancea, RO  
fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627  
 
Referinţă Bibliografică:
Gheorghe A STROIA - VINO PĂRINTE BLÂND... DE PASTI ! / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1949, Anul VI, 02 mai 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!