AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aniversari >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 1911 din 25 martie 2016        Toate Articolele Autorului

LANSARE DE CARTE LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ ADJUD: CĂTĂLIN DORIN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vineri, 25 martie 2016, începând cu ora 12.00, a avut loc la Biblioteca Municipală Adjud o manifestare dedicată poetului adjudean CĂTĂLIN DORIN, care a lansat primele sale două titluri de carte: SUFLET REBEL (2015) și TANGOUL VISELOR (2016).  
 
În sală au fost prezenți scriitori adjudeni (Ion Croitoru, George Nicolae Stroia), prietenii și familia poetului, prieteni ai bibliotecii mai mult sau mai puțin tineri. Prezentarea cărților a fost făcută de scriitorul și editorul Gheorghe A. Stroia, care a spus că: Dorin Cătălin este un poet romantic, fără îndoială. Motivul fundamental al operei sale este Iubirea, nu neapărat o iubire telurică, ci una ideală și idealizată, ”tradusă” în versuri de un romantism definitoriu. Sensibil, timid, delicat, poetul îndeamnă la iubire, la atingerea echilibrului și liniștii, prin împărtășirea iubirii. Cu certitudine de numele său vom mai auzi!…  
 
Poetul, vădit emoționat, a mulțumit auditoriului și familiei sale care a fost mereu cea mai înverșunată susținătoare, dar și cel mai aspru critic: Nu credeam să fiu capabil de a așterne pe hârtie poezii și, mai ales, să le văd culese într-o carte. Azi, mi-am văzut visul împlinit, acela de a scrie și de a transmite și celorlalți din preaplinul sufletului. Nu mă voi opri aici, mai am deja încă 3 volume în stare finală, care vor vedea, sper, lumina tiparului în curând. Vă mulțumesc tuturor, mulțumesc bibliotecii adjudene care s-a dovedit o gazdă excelentă, promit că nu voi uita niciodată această întâlnire emoționantă cu cititorii.  
 
S-au recitat din versurile lui Dorin Cătălin, iar cu foarte mare duioșie, mama poetului a recitat o poezie din carte, fiind îndelung aplaudată de public. Profesorul Ion Croitoru a încheiat întâlnirea cu un moment vesel, o recitare de epigramă din cartea: ”O antologie de tot râsu” – carte coordonată de Georgică Pătrășcanu și lansată în luna februarie a acestui an la Panciu.  
 
Doamna directoare a mulțumit asistenței și, spirit întreprinzător fiind, a pus deja bazele unui nou parteneriat cu scriitorii adjudeni, o serie de întâlniri tematice desfășurate sub auspiciile muzicii și literaturii de calitate, invitație căreia i-au confirmat deja scriitorii prezenți la lansare.  
 
O zi emoționantă, dedicată debutului unui nou poet al urbei Adjudului, care promite să devină prolific, pe măsura inspirației sale.  
 
Armonii Culturale  
Adjud, de Bunavestire 2016  
 
Referinţă Bibliografică:
LANSARE DE CARTE LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ ADJUD: CĂTĂLIN DORIN / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1911, Anul VI, 25 martie 2016, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!