CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Actualitate >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 1851 din 25 ianuarie 2016        Toate Articolele Autorului

Gheorghe A STROIA - ANUNŢ LANSARE: SESIUNE DE ÎNSCRIERI PENTRU INCLUDEREA ÎN ANTOLOGIILE ARMONII CULTURALE 2016
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ACtori printre Astre (Poezie contemporană)  
şi  
ACtori printre Vise (Proză scurtă contemporană)  
 
Dragi prieteni!  
 
Revista universală de creaţie şi atitudine culturală Armonii Culturale şi editura adjudeană Armonii Culturale au realizat în perioada 2012-2013 o serie de lucrări de tip antologic, de mare anvergură. Membrii familiei Armonii Culturale de pe întreg mapamondul, şi nu numai, au consimţit să fie incluşi în aceste antologii cu adevărat unice. Astfel:  
 
1. În anul 2012 a fost realizată antologia de literatură pentru copii COMORI DE VISE (276 pagini, format A4), care a inclus 23 de prozatori contemporani (Europa, Canada, SUA);  
2. În anul 2012, a fost realizată antologia MERIDIANE LIRICE (O antologie a poeziei româneşti contemporane), în care au fost incluşi 124 valoroşi poeţi contemporani din întreaga lume;  
3. În anul 2013, la solicitarea mai multor poeţi români, a fost realizată antologia MERIDIANE LIRICE – ARIPI DE VIS (O antologie a poeziei româneşti contemporane, 796 pagini, format A4, ilustraţii şi copertă MIHAI CĂTRUNĂ, Bucureşti), în care au fost incluşi alţi 113 valoroşi poeţi contemporani din întreaga lume;  
4. În anul 2013, a fost realizată antologia EPOSS MERIDIANE (O antologie de proză scurtă contemporană românească, 668 pagini, format A4, ilustraţii şi copertă RADU BERCEA, Gura Humorului), în care au fost incluşi 78 valoroşi prozatori contemporani din întreaga lume;  
 
Opiniile celor care au achiziţionat şi lecturat antologiile Armonii Culturale au fost pozitive, părerea generală fiind că aceste lucrări - care nu şi-au propus atât să valorizeze, cât să inventarieze, respectând criteriul valoric - au reprezentat demersuri culturale necesare. Lipsa timpului efectiv pentru continuarea antologiilor a făcut ca în perioada 2014-2015 Armonii Culturale să întrerupă procesul. Datorită multiplelor solicitări primite şi a încurajărilor prietenilor noştri, ne propunem ca în acest an, 2016, să continuăm şirul lucrărilor de tip antologic, în care să fie incluşi şi alţi poeţi/ prozatori români sau de limbă română, de pe întreg mapamondul, autori care cinstesc statutul de scriitor.  
 
Armonii Culturale îşi propune să realizeze în anul 2016, 2 lucrări antologice, după cum urmează:  
1. Antologie de poezie contemporană românească: ACtori printre Astre;  
2. Antologie de proză scurtă contemporană românească: ACtori printre Vise;  
 
Pentru că toate antologiile anterioare au fost realizate în format A4 (un format mai greu de manevrat), autorii au stabilit, de comun acord, ca următoarele antologii să fie editate şi tipărite în format A5 (14,90 x 21 cm), mai facil de păstrat în biblioteca personală. Ele vor avea un număr de 400 de pagini, atât ilustraţiile, cât şi fotografiile autorilor vor fi în format vintage (tentă de gri). Copertele vor fi de tip hardcover (copertă dură cartonată), pentru a conferi cărţii în sine o mai mare rezistenţă şi o ţinută grafică demnă de o astfel de lucrare, care să reprezinte o achiziţie valoroasă pentru orice bibliotecă din ţară sau din străinătate, fie ea de rang personal sau academic, de ce nu?  
 
Autorii vor fi antologaţi în ordine alfabetică, în cazul în care se va depăşi numărul de 400 de pagini estimat pentru primul volum, următorii autori vor fi incluşi într-un al doilea volum, cu datele identice primului, inclusiv data apariţiei acestuia.  
 
Preţul unui astfel de volum este de 30 de lei (cu taxele poştale pentru expediere incluse). Fiecare autor, participant la antologiile Armonii Culturale, va achiziţiona pe cheltuiala proprie un număr de minim 3 antologii. Autorii care doresc mai multe exemplare, vor transmite o comandă fermă în acest sens, odată cu expedierea materialelor. Estimăm că finalizarea antologiilor, inclusiv pregătirea lor pentru expediere către destinatari, va fi făcută până cel mai târziu la data de 15 iunie 2016.  
 
Invităm pe toţi cei care doresc să devină părţi integrante ale noilor proiecte antologice Armonii Culturale să trimită materialele pe adresa de e-mail dedicată sau să obţină orice relaţii suplimentare de la editorul şi coordonatorul antologiilor, specificând în clar antologia la care doreşte să participe.  
 
Condiţii obligatorii pentru materiale:  
- format A4;  
- texte scriere cu DIACRITICE;  
- texte corectate şi revizuite (din grijă şi respect faţă de noi-înşine);  
- fontul utilizat: Times New Roman 12 pct., la 1 rând;  
- număr maxim de pagini: 6 (A4)  
- scurt CV literar (un eseu autodescriptiv – CINE SUNT? – o jumătate de pagină A4);  
- o fotografie, cu o rezoluţie cât mai mare (preferabil 300 dpi);  
- Dată limită de recepţionare a materialelor: 30 aprilie 2016 (3 luni şi ceva…).  
 
Date de contact:  
GHEORGHE A. STROIA  
Mobil: 0741-078.627 (oricând)  
Fix: 0337-107.414 (după ora 17.30);  
 
Contravaloarea exemplarelor comandate poate fi depusă/trimisă (inclusiv prin Western Union pentru autorii din diaspora) în contul cu datele:  
Titular cont:  
MARICICA STROIA  
IBAN: RO11 BTRL 0400 1201 P099 74XX (Pentru depunerea direct de la un oficiu BT este nevoie doar de ID-ul contului: P09974 şi de numele titularului).  
Banca: TRANSILVANIA  
 
Observaţie: Pentru autorii care nu au la dispoziţie facilităţi bancare în localităţile de reşedinţă, vor putea expedia contravaloarea exemplarelor comandate în varianta Money Gram (extern) sau prin mandat poştal (intern) prin Poşta Română, pe adresa: STROIA GHEORGHE, Str. Siret 28/30, Adjud, jud. Vrancea, CP 625100.  
 
În momentul recepţionării contravalorii, veţi primi un e-mail de confirmare a numărului de exemplare comandate şi achitate. De asemenea vă rugăm să specificaţi, odată cu trimiterea materialelor adresa poştală exactă la care veţi dori să primiţi antologiile, inclusiv număr de telefon de contact! Acest lucru este necesar şi pentru autorii din diaspora, care trebuie să transmită datele de contact ale unei persoane din ţară care se va ocupa de recepţionarea exemplarelor plătite. Autorii care până la data de 1 mai nu confirmă achitarea contravalorii exemplarelor comandate, vor fi excluşi din antologie!  
 
Încrederea, dar şi respectul reciproc, trebuie să fie cuvintele primordiale în colaborarea noastră, pe care TREBUIE să ni le acordăm necondiţionat, dintru început!  
 
NOTĂ*: Ne rezervăm dreptul de a NU include în antologiile Armonii Culturale, autori ale căror creaţii nu sunt conforme standardelor noastre de calitate, de a nu include autorii contestaţi sau care ar putea aduce un prejudiciu de imagine demersurilor noastre literare. Vom avea în vedere colaborarea, la editarea şi finalizarea antologiilor, cu profesori universitari de înaltă ţinută morală şi academică, cercetători şi filologi de renume, care să aprecieze cu imparţialitate şi profesionalism textele selectate, propuse spre antologare. Nu intenţionăm să lezăm pe nimeni şi nici să afectăm respectul de sine al cuiva, ci doar să aducem la lumină, ca de fiecare dată, valori ale literaturii şi culturii române contemporane!  
 
Vă aşteptăm cu drag!  
 
Redacţia Armonii Culturale  
Adjud, 2016  
în preajma Unirii Principatelor Române  
 
Referinţă Bibliografică:
Gheorghe A STROIA - ANUNŢ LANSARE: SESIUNE DE ÎNSCRIERI PENTRU INCLUDEREA ÎN ANTOLOGIILE ARMONII CULTURALE 2016 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1851, Anul VI, 25 ianuarie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!