CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – NOIEMBRIE 2015
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
COLECȚIA LIRIK  
 
***1. LUMINIȚA ZAHARIA * București: CĂLĂTORIE DE PLĂCERE (versuri, A5, 104 pagini)  
 
Luminița scrie despre absolut orice, cu un umor subtil și rafinat, transformând angoasele existențiale în motive de bucurie, de căpătare a încrederii, de (re)întoarcere către sine. Fără să intenționeze deslușit, poeta bucureșteană aruncă pe insipida pânză a zilei stropi de culoare, lumină, împrumutând lectorului din bucuria sufletului său tânăr, pregătit de noi aventuri printre cuvinte, de noi sincronizări semantice, de explorări ale unui vocabular devenit deja ”marcă înregistrată”.  
 
Luminița Zaharia iubește fără să aibă certitudini, împărtășește din preaplinul propriu fără să aștepte, își transformă poezia într-o recuzită aparent aiurită, dar cu o încărcătură cât se poate de normală. Altfel spus, poezia sa, care are de toate - iubire nebună și nemiloasă, pasiune, happy-ending, substrat aforistic ambalat în situații hilare - este un fel de-a râsu-plânsu, însă plin de inteligență, inimă și suflet. (GHEORGHE A. STROIA)  
 
COLECȚIA EPOSS  
 
***1. MARIANA VICKY VÂRTOSU * Focșani, Vrancea: ALADINA DIN AL AIN (proză A5, 232 pagini)  
 
Darul povestirii - regăsim tehnica povestirii în povestire, „ le récit dans le récit”, a Şeherezadei din O mie şi una de nopţi şi voluptatea de a sta la taifas, specific oriental - este însă apreciabil. Zoharia povesteşte. Dar Zoharia este una şi aceeaşi cu Iraida şi cu Aladina din Al Ain. Suntem foarte aproape de ceea ce Iniţiaţii numesc AIN SOPH OR. Sensul de dincolo de sens? Mi-ar plăcea să cred că da. Realitate dincolo de legende. Senzaţia resimţită de autoarea acestui „jurnal de bord”, pe tot parcursul şederii în Emirate, al călătoriei este, cum însăşi mărturiseşte cu sinceritate, „ mult prea copleşitor” (p. 192). Aceeaşi ca şi pentru cititor! Nu-mi este deloc clar de ce apare ideea de scindare ( oricum schisma a fost provocată demult, ea există deja!) pentru că Papa ar dori „ o schimbare (scindare religioasă, asimilare?)”, p. 196, de vreme ce în mod public Papa a solicitat în termeni de urgenţă, necesara UNIRE a Bisericilor Catolică şi Ortodoxă, în primă instanţă!?*  
 
Nu pot trece peste amuzantul episod al ” teatrului improvizat”: ... la Erick Kaiser, p. 197, din localul restaurantului unde s-a servit cina dinaintea reîntoarcerii. Stereotipurile europene trebuie demitizate?! Finalul povestirilor este tot atît de frumos pe cît începutul. Două realităţi paralele. Imaginea ireală a prinţului saudit însoţind, în gînd, revenirea la realitatea brutală a ţării de baştină. Şi, chiar aşa: „ Care e cea de-a treia dorinţă?” ( p. 206). Cred că fiecare dintre noi are „o dorinţă de vis”! (Prof. VIRGINIA BOGDAN).  
 
______________________________  
 
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, e-mail: geocosynus@gmail.com.  
 
*  
 
* *  
 
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT!  
 
_____________________________  
 
În curând la Editura Armonii Culturale… Adrian Toader Williams (București), Nicoleta Orghidan (Brașov), Rodica Popel (Iaşi), Cornel C. Costea (Cluj-Napoca), Gabriel Dragnea (București), Margareta Chiurlea (Wolverhampton, UK), Narcis Zahiu (Tecuci), Teodoru Viorica (Adjud), Al Francisc (Canada) și multe alte noi apariţii editoriale!  
 
Armonii Culturale  
 
10 noiembrie 2015  
 
Referinţă Bibliografică:
NOI APARIȚII EDITORIALE ARMONII CULTURALE – NOIEMBRIE 2015 / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1775, Anul V, 10 noiembrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!